lördag 1 augusti 2020

Ny stallkompis, skolös, sova inne

Nu har stoet flyttat in med sin matte. Det gick lugnt till för stoet, hon kom in i sin box, ställde sig och vilade och verkade rätt nöjd med tillvaron. Å andra sidan är det ett erfaret sto på 16år, så hon kan det här och livat inte upp sig för minsta lilla förändring.

Solfari å andra sidan.. Jösses.. Han hummade, gnäggade, snackade, snurrade, bajsade och försökte på alla möjliga vis få stoets intresse men inget fungerade. Till slut var vi tvungna att täcka boxen mellan Solfari och stoet så han inte såg henne och då lugnade han ner sig. 

Vi byggde klart alla hagar, 3 vanliga hagar i olika storlekar, 3 lunchhagar i olika storlekar och ett rejält högt staket med rakabajsar-ström mellan Solfari+Teo till nästa hage. Så nu går Solfari+Teo i en hage, efter dem kommer de två andra valackerna och sist, längst bort från Solfari kom stoet. 

Sedan kom stoet ut i sin hage. Kan lova att Solfari var intresserad, han gnäggade och hojtade, sprang fram och tillbaka men jag tror det är lite nyhetens behag. Det kunde lika gärna vara en valack där för han hade nog hojtat lika mycket. Han gjorde likadant mot alla hästar som red på ridvolten förut men har lugnat ner sig en smula. Ridvolten är precis vid vår hage. 

Teos skor har varit rejält glappiga och jag har kämpat med att få dem att sitta kvar på men idag, i hagen, när Teo sa till Solfari att sluta löjla sig så mycket för en ny häst, så började Teo helt plötsligt hoppa på 3 ben. Jag gick in och kollade och skon hade lagt sig rakt över sulan och strålen... Det var bara att ta tag i skon (mkt lätt) och ta bort den. För den var väldigt glapp så det gjorde ju inget att den lossnade - jag antog att den skulle lossna inom kort. Hovis kommer på torsdag så han får väl vila nu.. 

Och nu får Solfari och Teo sova inne. Inte så mycket att de behöver det kanske men jag vill bespara alla husägare i området att ha en gnäggande häst under nätterna. Även om Solfari lugnade ner sig en smula så är han rätt exalterad av en ny häst och hojtade lite av och till, vilket startade en gnägghysteri över alla hagar - för naturligtvis svarar alla andra hästar överallt och det är ganska många hagar utbredda över ett ganska stort område. 
Sedan kan det vara bra för Teo att vila sin hov lite inne.. Vi får se imorgon bitti om mitt beslut var klokt eller inte, när jag släpper ut dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar