onsdag 1 maj 2019

Solfari från Timotej

Nu är han min!! Det är nog bara riktiga hästnördar som gör sådant här.. Åka från Stockholm till Ronneby med hästsläp för att hämta unghingst och sedan köra till Linköping för att dumpa av unghingsten på 1-2 års kollo och sedan åka hem igen.

För jag är en hästnörd.. och jag gjorde precis detta. Åkte ner med mamma hela vägen ner till Ronneby för att sova på ett vandrarhem där, resan ner tog några timmar kan jag säga men det gick väldigt bra. Jättemysigt ställe, vi gick omkring och tittade på den underbara miljön ute och sedan sova. Sovandet gick väl sådär - jag är van vid större säng, kallare miljö, så det var rent ut sagt ett helvete. Sov väldigt dåligt vilket känns nu.

Efter en väldigt god frukost på vandrarhemmet så åkte vi vidare till stället där Solfari bodde med sin mamma och så blev det en väldans massa snack med uppfödraren, hon kunde mycket om avel, olika hästar, stam och annat. Otroligt insatt !!
Lastade Solfari i släpet - gick underbart bra och så åkte vi vidare till Linköping där han ska gå på kolli i 1-2 år för att växa upp och bli hingst.

Sedan efter jag hade sagt hejdå till Solfari, som ska träffa några andra lika gamla unghingstar, valacker och sedan leka med dem i en vecka och därefter gå ut med sitt nya gäng i en större hage och träffa de stora pojkarna.. Så tog jag med mig mamma, voffarna, bilen, släpet och åkte hem igen.
Tur och retur Ronneby, Brottby på ca 1 dygn. Underbart!!

Vi kan lätt säga att jag är ganska trött nu..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar