torsdag 12 april 2018

Viktminskning pågår

Jag har under ca 1,5 års tid tänkt lite på vad jag äter.. Inte så att jag i normala fall vräker i mig onyttigheter (eller så gjorde jag det) men det har blivit en hel del läsk, godis, mackor och sådant som ger rejäl bukfylla.. och gör inte kroppen lättare och för att rida islandshäst, så anser jag att man behöver tänka lite mer på sin vikt..
Att väga ca 100kg på en liten islandshäst ser faktiskt inte så kul ut när man ser det på bild och jag kan faktiskt erkänna att jag började tangera den summan, låg bara några kilon under 100. Jag skyllde ofta på att jag är lång (ca 180) samt väldigt mycket muskler meeen.....
Så under 1,5 år har jag slutat äta bröd, jag har minskat ner rejält på läskeblasken (tidigare kunde jag tömma ca 7 liter läsk på en vecka) och jag har slutat småäta, vilket har gett rejält utslag på vågen.

Det har aldrig varit ett viktigt mål att "bli smal" för jag gillar kurvor och jag gillar att ha "kött på benen" och inte se ut som en magerfis men det är alltid trevligt när kläderna jag har köpt sitter bättre.
Mitt mål har varit att minska ner på mängden mat, sluta vara onyttig varenda dag och att känna mig nöjd med livet och att jag själv ska känna att mina hästar inte får jobba alltför mycket för att bära upp mig. Men bara för att jag har minskat ner på maten betyder det inte att jag har slutat helt. Jag kan fortfarande äta kött, pommes frites, bearnessås, glass, godis, läsk men inte varje dag och  jag märker också att jag blir mätt snabbare, vilket gör att jag äter inte lika mycket längre..

Jag har inte varit hysterisk med vikten, har t ex ingen våg hemma utan har vägt mig när jag har varit hemma hos föräldrar, de har en gammal våg. Och!! Vi kan lugnt säga att sakta men säkert har jag gått ner i vikt. Sakta men säkert känner jag att kläderna sitter bättre och att allt känns lite lättare.  Jag har väl gått ner ungefär 15kg, på 1.5 år. Jag tror knappt ingen märker det eftersom det är en jämn och fin viktminskning som har skett över hela kroppen men jag känner det och märker det eftersom jag kan använda kläder utan att det stramar över hela kroppen och väldigt mycket av kläderna hänger ganska löst på kroppen.

Vad äter jag då??
Ja, jag äter yoghurt med cornflakes till frukost.
Jag dricker vatten eller juice.
Jag äter en ganska standardiserad lunch, oftast spaghetti med falukorv och ketchup.
Middag blir faktiskt yoghurt och cornflakes.. och ibland ett ägg.
Frukt klämmer jag i mig rätt mycket - äpple, päron, apelsin. Minst 4 frukter/dag.
På helgerna blir lunchen eller middagen kött och oftast pommes frites med bearnessås. Annars samma maträtter som ovan och ibland lite godis..

Vad gjorde jag innan?? Vi kan börja med att säga att en måltid för mig var en ganska rejäl historia, den tallrik med mat som jag åt då - räcker numera till 2-3 personer..
Frukost bestod av 4 mackor, oftast pågen vitt bröd och Bregott. Ja och cola. förstås.. eller saft, eller kaffe.
Lunch var något jag hade lagat till dagen före. Pyttipanna, spagetti med falukorv, kött och cola
Middag brukade bli 4 mackor, oftast pågen vitt bröd och Bregott. Och så cola till det. Samt kanske några kakor, och lite godis.. och kanske något annat gott-gott..
Däremellan kunde jag nog vräka i mig lite godis eller kakor.. eller nåt annat gott.

Jag, 2015
Dagens jag, 2018..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar