fredag 25 augusti 2017

En smula dammig

Jag möttes av en knallsvart häst i hagen och en....brun? grå? musblack?? Jag vet inte hur Teo hittar dessa ytor i hagen men han var totalt genomdammig.. Det såg ut som om han inte hade varit borstad på minst 1 månad..


Jag roade mig lite att klottra på honom då han var ett bra klotterplank.. Kan säga att andra sidan var mer klottrad än det här.. *fniss*

Det där gick inte att borsta bort utan det blev spolning direkt. Tidigare när jag tog honom till spolspiltan så totalvägrade han ens gå in till spolområdet och var jätteskeptisk mot den där slangen men numera så knallar han bara rakt in och står snällt stilla medan jag tvättade av honom. 
Tänk vad lite repetition kan göra under.. på bara 1 år.. 

Efter att hittat min svarta häst under allt det där dammet, så tog jag på sadel, träns och så drog vi ut på en liten töltrunda - ensamma.. utan Kjartan.
Skritt ca 10 minuter och så började jag samla och sedan tölt ca 10 minuter bort och så tölt hemåt i ca 15 minuter. Kort, långsam tölt med massa bärighet, m a o bakdelen under sig. Lite skänkelvikning sida till sida på grusvägen. Skritt sedan i ca 10 minuter på väg hemåt. Han gick bra. In i boxen, avborstning, på med back-on-track på rygg och ben och där fick han stå en stund.

Borstade av och gullade med Kjartan. Han är lite trött vid pälssättning och det här året är inget undantag. Det är jobbigt att vara 31 år och lägga energi på pälsen.  Han njuter dock av omvårdnaden och lite extra kli överallt. 

Båda hästarna äter hösilage nu och jag ökar på successivt då båda börjar gå ner i vikt eftersom det inte finns något gräs i hagen och de motioneras mer än tidigare. 
För de som är intresserade:
I nuläget äter Kjartan: 400 gram kornkross, 3 dl betfor, 1 kg strålucern, 5kg hösilage.
Teo äter: 100 gram havre, 2 dl betfor, 4kg hösilage. 

Jag kommer öka på bådas hösilage med 1-2 kg idag.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar