lördag 20 juli 2024

Går helt utanför min komfortzon med hästens hovar

 Nu har jag börjat ruttna på att Teos skor alltid glappar efter ca 3 veckor. Det spelar ingen roll vilka sömmar eller var hovslagaren gör, efter ca 3 veckor är sömhålen stora, sömmarnas fästpunkt (kroken) har öppnat sig och skon är generellt lite glappig. Så jag får så gott som alltid trixa och fixa med hans hovar.

Nu har hovis och jag diskuterat. Från och med måndag så ska Teo bli en temporär barfotahäst. Han ska verkas men inga nya skor ska på utan jag ska mäta hovlängd och hovbredd och sedan inhandla två par scoot boots. Dessa ska jag använda när jag rider men ute i hagen ska han vara helt barfota och vi ska göra så här fram till november ungefär. 

I november ska han få sidokappe-skor eftersom jag tror att han vrider hoven vid markkontakt och med det sagt vrider han inte skon  - som har tåkappa, eftersom den har hela hans tyngd mot backen. Med sidokappor tror jag att skon hänger med hoven bättre.

Allt det här är förstås experiment men om man inte provar så vet man inte om det funkar. Det ska bli väldigt intressant att följa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar