måndag 13 maj 2024

Underbar produktiv långhelg

Vilken långhelg, vilket väder!! Mycket som blev gjort denna helg.

Torsdag - först morgonfodring med utsläpp av hästar, mocka boxar och allt annat som ett morgonpass innebär. Sedan vidare till däckfirma för att byta sommarsulor på bilen vars gamla däck hade nog gjort sitt. Därefter tillbaka till stallet för att visa en häst som är till salu men mitt under bilfärden ringde gården och berättade att det var hästar lösa runt gården så det blev lite omjustering av planerna. Snabbt hämta in hästar men det var dock bara en men det var nykomlingen som hade hoppat (?!?!!) över staketet och rusat runt lite överallt. Laga staket, kolla hästar men ingen häst var skadad. .

Och det blev ingen provridning då de som skulle prova hästen inte ville prova utan bara titta på hästen i boxen. Snopet men så kan det vara ibland.

Sedan hem och måla, för jag håller på och pimpar klart altanen med en ny färg. Jag är en vanlig svensk som gillar vitt, grått, mjuka färger men den här gången har jag dragit på rejält och valt guld med glitter. Det är bara en liten vägg men det är lite läskigt faktiskt. Men ni ser på videon hur det glittrar.


Sedan tillbaka till stallet för ridning och intag av hästar.

Fredag - först morgonfodring med utsläpp av hästar, mocka boxar och allt annat som ett morgonpass innebär. Den nya hästen som visar sig vara en hopphäst fick gå in i en hage som hade högre staket medan vi beslutar hur vi ska göra i framtiden. En liten mysig ridtur och så hem för att fortsätta måla väggen. Jag hade även intaget så jag åkte tillbaka till stallet för intag av hästar och migrän hade jag också så jag var rätt trött och det blev ingen ridning.

Lördag - Stora feta mockardagen i stallet. Två fyrhjulingar med släp och sedan åkte vi runt i alla stora hagar och tog bort allt bajs som folk i respektive hage hade mockat ihop till stora högar. Så tillfredsställande att mocka bort allt. Vilket gäng vi har i stallet!! Alla hjälpte till och jag är så glad över all arbetskraft! Vi åt lite korv till lunch hela gänget efter ca 3 timmars tömning. Sedan bytte vi lite hagar på flockarna, så de valacker fick gå in i den frodigaste hagen medan stona fick hamna på den magrare delen. Jag gick igenom alla trådar, byggde upp trådar till vår nya hopphäst så han kan gå med sina kompisar och nu är det redig ström på tåtarna. När klockan var runt 16 åkte jag hem, totalt slut och svettig men väldigt tillfredsställd. 

Väl hemma så målade jag (igen). Även en byrå denna gång som blev vit, var träfärgad förut. 
Att duscha har aldrig varit så skönt som denna dag.

Så här blev väggen.

Trasselsudden var helt slut efter lördagen..


Söndag - första (nåja) vilodagen. Vaknade 3 på natten, tvättade massa tvätt, bytte rent sängkläderna, dammsög altaner, dammsög bilen, tvättade av bilen, plockade undan massa bråte som fanns överallt, klippte gräsmattan, trimmade gräskanter, plockade ogräs, lagade lunch för veckan, lagade lunch för dagen och äntligen kunde jag sitta och slöa i några timmar. Efter lunchen blev det en god bok och soffläge. 

För att sedan åka till stallet och rida. Äntligen träning. Teo och jag tränade en liten stund på ridvolten, han är aldrig bra efter några dagars vila så det blev ett kort galoppass med volter, öka minska volten med sidvärtsrörelser i galopp.  Träningshästen fick longeras då hon var lite väl pigg och glad för dagen, även hon har ju vilat.

Sedan hemåt, tvätta voffan (jag hade ju bäddat rent), duscha själv och så nattedags.. 

Vilken perfekt långhelg!! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar