onsdag 21 september 2022

Utevistelse

 Det blir inget stormurmästerskap för mig, tyvärr. En av de nyinflyttade stora hästarna hade feber i helgen och nu har vi koll på alla andra. Självklart har veterinär varit här och ansett att vi behöver inte sätta oss i karantän men rekommenderar att vi håller oss hemma och tempar våra hästar i 14dgr. Det den nya hästen har är EHV-4, vilket är ett herpesliknande virus, typ förkylningsvirus.  Än så länge har ingen av våra hästar feber, vilket veterinären inte trodde heller att de skulle få eftersom detta virus är mer ett "unghäst-virus" och de flesta äldre har haft det ngn gång i livet och är immuna.

Våra isisar går ute dygnet om och vi vistas inte i stallet alls just nu men för säkerhets skull så håller vi oss hemma och rider i närheten av hagen.

Så inflytten av vår nya stallkamrat fick vänta en liten stund. Hästen och ägaren anländer på lördag istället, då går hästen direkt in till sin nya hästkamrat och så är alla ute dygnet om under hela veckan. Runt den 2 oktober kan vi börja flytta in i stallet igen, förutsatt att ingen häst har fått feber.

Ingen av hästarna verkar klaga på att gå ute dygnet om förutom att det regnar hela tiden (typiskt).. Mina killar går med täcke på sig eftersom den ena är helrakad och den andra är en frysskit.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar