torsdag 15 september 2022

Hovis

 Igår kom min bästa hovslagare för att sko våra hästar. Det är alltid lika roligt och intressant att diskutera hästar, politik, livet och allt annat med min hovslagare vilket vi gör hela tiden medan han skor hästarna. 

Solfari fick nya framskor och var väl lite bökig men det berodde nog mer på att han var lite rastlös efter att ha stått inne hela natten och några timmar på morgonen.  Men det gick bra och nu har han fina nya skor fram. Än så länge låter vi bli att sko bak då det inte behövs men till vintern kommer det bli skor eftersom vägen till och från hagen brukar vara glashal och då behövs broddar. 

Teo har en viss förmåga att alltid ha glappande skor vid 5:e veckan, pga att han rör så mycket på hovarna vid nedslag och sömmarna börjar röra sig och jag får lappa/laga hela tiden med att byta sömmar. Den här gången blev ett experiment.. Vi sömmade som vanligt men la på 2 titan-sömmar som tydligen ska hålla i skon lite bättre. Vi får se hur det går, ska bli spännande 7 veckor till nästa skoning.

De två yttre sömmarna är kopparsömmar och den i mitten är av titan. Tunga sömmar var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar