fredag 14 januari 2022

Lektion

 Jag har börjat så smått med att hålla lektioner igen efter ett ganska långt uppehåll. Varför jag tog uppehåll?? Tja, jag kände att tiden räckte inte till, min inspiration försvann och det blev helt enkelt tråkigt. Absolut inget fel på några av de jag tränade utan det var jag som kände att jag inte räckte till. Och då måste jag ta en paus, fundera och få lite ny inspiration, ny glädje och fylla på energibanken.

Jag får energi från de jag tränar och det har jag alltid fått! 

Men att hålla lektioner är inte det enda jag gör  här i livet, som ibland kan vara hårt, tufft och jobbigt och det blev helt enkelt något som fick vika.. Det blev lektionerna. 

NU har jag börjat igen lite grann med ett ekipage. Ett ekipage där ryttaren är lite grön men ändå lär sig så mycket så fort. En ryttare som har rasat av sin häst och tappat förtroendet för sin kunskap och sin trygghet. En ryttare som är lite osäker. En häst som är otränad och verkar lite stressad vid träning. Denna häst och ryttare har jag fått äran att leda framåt mot bättre vägar.

Målet är stabil häst i fin form med en ryttare som kommunicerar med sätet. 

Vi har jobbat två gånger hitintills i ridhus. Fokus har varit säte, kommunikation via sätet och andas. Första gången vi lektionerade är som alla första gånger för alla - lite trevande. Men igår var det riktigt roligt. Vi jobbade med halvhalter, åttavolter, flytta bogen och lite tölt på stor volt. Visst, hästen vill bara skynda sig igenom allt men vi bad ödmjukt hästen att vänta och lyssna, vilket gav stora resultat. 

Det ska bli väldigt spännande att se om några månaders lektioner hur ekipaget utvecklas. Själv blev jag väldigt ridsugen efter lektion, vilket är ett stort plus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar