tisdag 18 januari 2022

Norrsken och Sömmar

 Två helt olika saker men i helgen fick jag uppleva ett väldigt mäktigt norrsken hemma. Rätt ovanligt för att vara i Norrtälje-trakten. Bilden gör inte upplevelsen rättvisa men dåligt batteri på mobilen gjorde att jag bara brände av en liten bild för att visa.Sedan har vi den lite jobbigare biten. Teos förbaskade skor! Eller rättare sagt, sömmarna. Det verkar som att efter ungefär 3-4 veckor in på skoperioden så är sömmarna helt slut på honom. Sömhuvuden är nedslitna (oavsett säsong) och kryper in i skorna vilket gör att själva sömfästet (på hovväggen) åker upp och då börjar skon glappa. Detta händer efter varenda skoning på varenda hov. 

Jag vet inte riktigt vad ska göra för att komma åt problemet. Hitintills har jag dels tagit bort sömmarna själv och satt i nya men ibland så skadas även hovväggen - före mitt agerande.

Här har jag satt i en ny söm ovanför den skadade ytan - rätt trixigt.. 

Jag kan för guds skull inte sko var 4:e vecka men vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet med sömmarna. Ngt tips?


2 kommentarer:

 1. Fortfarande upprymd efter norrskenet som syntes mellan Västerås och Enköping också. :-)
  Kan inte din hovis ge något bra tips? Usch, oroligt när hovar blir till flis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min hovis och jag har väldigt bra kommunikation och vi båda försöker på olika sätt lösa problemet. Grejen är ju att oljor och sånt inte gör ngn nytta utan det här är som allt annat - genetiskt (enligt både honom och mig). Men vi ska försöka säkra sömmarna lite med lite trix - så vi får se hur det går. Återkommer om detta i annat inlägg

   Radera