måndag 28 december 2020

Hej då Stallkompis! Foderanalys

 Min ena stallkompis drar vidare med sina två hästar från stallet imorgon, från box och stall till lösdrift. Jag tycker det är jättetråkigt men ibland så måste man helt enkelt förändra sin livsstil. Jag har själv bytt stall en hel del så jag vet vad kompisen pratar om. Men det hindrar inte att jag tycker det är tråkigt... väldigt tråkigt, även om jag är glad för deras skull. 

Vi har haft askul under våra strapatser och jag kommer minnas allt med glädje! Stallkompis med dotter har gått från ridtravare och ponny till islandshästar under vår bekantskap i stallet och jag har fått följa deras väg under tiden. Tacksam för all denna tid, all erfarenhet med dem, all glädje, all lycka och en del sorg.. Nåja, stallkompisen försvinner ju inte från mitt liv utan jag kommer fortfarande snacka med kompisen, men inte dagligen i stallet men däremot kanske via telefon. Dessutom är det bara ca 20min med hästsläp från mig, så jag kan alltid åka dit med hästen och rida lite.. när coronan har minskat. 

Jag önskar pållarna och hela familjen stort lycka till och varmt välkomna åter om de ändrar sig. 


Teo & Solfari har fått en utbildad foderanalys. Teo har tidigare fått 8kg hösilage med ca 0,5kg havre och 3dl beftor men har har haft foderknölar från havren/beforen så jag avslutade kraftfodret och knölarna är nästan borta nu. Men genom att ta bort kraftfodret så blev han kraftlös och trött så jag behövde  justera foderstaten, Jag rider mycket hårdare nu, mycket högre tempo, mer energi, mer krav, massa galopp så jag behöver mer energi från hästen. Teo rasar i vikt just nu så det behövs mer foder. Så nu har jag snackat med en foderanalys-expert som har gett mig en riktig foderstat. 

8kg hösilage fortfarande och så 1kg Endurance Performance plus mineraler. Solfari fick en analys på köpet och ska äta 7kg hösilage och mineraler. Jag kan lova att det gav effekt! Teo är så mycket mer energisk och orkar mer och längre. Jättenöjd med analysen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar