måndag 12 oktober 2020

Lektion, Lektion, Blåmärke, Spån

 Helgen kom och försvann!! Jag har tyvärr haft migrän hela helgen men sånt är livet! Med hösten och dess ojämna väder så är min migrän som "bäst".. M a o den finns med mig varenda dag, jättekul.. 

Höll lektioner för fulla muggar i helgen, för ekipage som jag tidigare har träffat en hel del men det har varit lite för lite av den varan just under sommaren. Dags att börja vara mer tillgänglig tror jag.

NU börjar älgjakten också! Så nu får man vara lite kreativ med sin ridning och hålla sig till ridvolten en liten stund. Lite tråkigt men jaja, det är bara att göra't. Jägarna ska väl också få ha "roligt" och fylla sina frysar. Det kanske är dags att börja träna Solfari också.. Jag har inte riktigt haft tid (eller lust) att träna honom men varför inte börja nu när man ändå inte kan rida ut??  Han börjar bli lite rastlös också med tanke på att han går med tråkiga Teo, så jag ska nog börja med att ge honom lite att jobba med.

Ridit har jag också gjort, mestadels på kvällarna eftersom min migrän har varit som värst på mornarna. Det går bra och det känns som om något har lossnat när det gäller min träning på Teo. 

På helgerna mockar morgonfodraren åt samtliga i stallet då man kanske vill vara hel-ledig och då har vi valt att den som har morgonen mockar och förbereder allt åt insläpparen. Så en av oss kan faktiskt vara lediga en dag, vilket är rätt skönt om man nu inte vill komma till stallet.
Det jag har noterat är att det är stor skillnad att mocka mina boxar mot de övrigas. En av hästarna har pelleterat strömaterial och det är en dröm att mocka. Spånet bara rasar genom grepen medan bajset hamnar på grepen. Dock tycker jag att spånet är lite tillplattat och ofta väljer folk att ha rätt lite spån i sina boxar med pellets (i alla fall i hela vårt stall, inkl storhästarna). I de två andra boxarna har de kutterspån men en helt annan variant/märke än vad jag har och funktionen är exakt likadan, spånet bara rinner genom grepen medan bajsat stannar kvar ovanpå. Riktigt trevligt. Men mina boxar.. Först och främst så känns det som att mocka i stenhård jord, grepen vill inte riktigt komma genom kutterspånet. Sedan får man med sig halva boxen när man mockar eftersom spånet följer med. Näe, det känns inte OK.
Jag har Börjes billiga kutterspån, en av kompisarna har YES Box stallströ (kutterspån) och den andra har YES Box stallströ (pelleterat spån).. Så nu ska jag faktiskt vända över till pelleterat. Mina pojkar verkar inte fungera längre med kutterspån, de virvlar runt för mycket i boxarna...  Ska bli intressant att se hur det fungerar och om det håller ekonomiskt. 

Jag låser min sadel varje dag och hänglåset som sadeln sitter fast i lossnade när jag tog ner sadeln i lördags och naturligtvis hamnade den rakt i mitt nylle!! Snacka om fläskläpp och nu har jag ett vackert blåmärke precis ovanför läppen.. Jättesnyggt.. Ser ut som jag har en halv mustasch eller nåt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar