tisdag 8 oktober 2019

Snö, Hovis, Kläder, Staket, Ponny, Ridning

Vilken helg!! Kan man klämma in mer så gör man ;-)

Fredag morgon var det hovslagar-dags så Teo fick nya skor och nya sulor. Medan jag väntade på hovis noterade jag att det snöade ute! WOW! Redan snö.. Men det smälte bort lika fort som det landade på backen men oj så glad jag var.
Senare på eftermiddagen så red jag tillsammans med mina stallkamrater.

Jag åkte över till mina föräldrar direkt efter stallet på fredagskvällen för att sova över och träffa min syrra plus svåger, som också sov över hos mina föräldrar. Mycket härligt att få träffa dem - det gör jag (som alltid) alltför sällan. På lördagsmorgonen drog vi sedan till Thuns för att shoppa lite kläder och umgås. Jag blev något av en personlig shoppare och drog fram det ena klädesplagget efter det andra till mamma och jag tror att vi hittade till slut lite vettiga plagg till allihopa.

Sedan, efter att ha ätit en suverän lunch hos föräldrarna, drog jag på mig hästkläderna och åkte till stallet direkt där jag började eftermiddagen med att bygga hage. Ett evinnerligt byggande måste jag säga. Jag utökade Teos plus hans kompis hage och minskade på så sätt hagen för den andra hästen som går i hagen bredvid. Det tog tid kan jag lova. Sedan in med killarna vid 6-tiden på kvällen och därefter var jag rätt trött och åkte hem, packade upp allt jag hade köpt, fått och städade upp hemmet.

För att sedan gå upp före tuppen dagen efter och åka till stallet (igen!) för att släppa ut hästarna, mocka boxarna, bygga klart hagen, väga hösilage och göra ordning vårt lilla hösilage-skjul vi har nere vid hagen. Det tog tid, ca 6 timmar faktiskt och när allt var klart så var jag rätt tömd på energi, så jag åkte och "storhandlade" för veckan som skulle komma och sedan åkte jag hem och lagade luncher för hela veckan.

Men medan jag stod och mockade på morgonen så noterade jag att den nya ponnyn som står i vår stalldel men tillhör storhästkollektivet (jag vet, dum lösning men jag äger inte stallet och kan inte bestämma var hästarna ska stå) var väldigt orolig. Så pass orolig så han snurrade runt i boxen, skrapade med hoven, gäspade, drog kroppen längs med väggarna och till slut började han stegra över boxdörren!! Gahh! För att ägaren till hästen skulle se hans agerande ställde jag upp mobilen och började filma. Bilden är tagen från filmen.


Så på eftermiddagen blev det ett herrans tempo på gården med att stänga in ponnyn på snabbast möjligaste sätt. För stunden blev det en stor brädskiva som slängs ner mot boxdörren i glidskenor, snart kommer han få korrekt galler så han kan se något också. 

Senare på eftermiddagen så blev det ridning också.. Pihuu, lång dag - lång helg.. Rolig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar