måndag 20 november 2017

Prova islandshäst, Träna, Pigga hästar

I fredags fick en av stallets storhäst-ägare prova Theodór.. Hon har det lite tufft just nu med sin stora häst, så jag tyckte att hon skulle få något roligt att göra och erbjöd en liten lektion med Teo..  Hon har tidigare nämnt att islandshästar är små, korta steg, sega och att hon kommer känna sig som en stor klump på hästen (typ som jag sa innan jag började med islandshäst)..
 
Det..fick..hon..ta..tillbaka... :-)
 
Det första hon sa var att Teo var extremt het (hmm, jag tycker han är slö).. Sedan att han var STOR, nästan större än hennes häst (notera att hennes häst är ca 170cm i mankhöjd) och så att det var väldigt svårt att rida islandshäst.. Svårt men kul..
 
 
De övade lite trav och lite tölt och lite galopp.. Galoppen var nog roligast då hon inte brukar kunna galoppera i kort tempo i en liten volt på ridbanan.. Det funkar inte med hennes häst men med Teo gick det. Och som hon sken upp!! Hon hade nog väldigt roligt.
 
 
 
Lördagen blev det ingen ridning. På morgonen möttes jag av två spåniga killar som hade sovit gott under natten och ett väldigt skönt väder ute.. På förmiddagen så skiftade vädret, det blev kallt, rått och snö/regnade samt mina föräldrar kom över på dagen. Hästarna hade tunna täcken på sig ute och frös en hel del så det blev ingen ridning, fanns inget behov för detta.. De fick helt enkelt ta en paus, det njöt de säkert av.
 
Söndagen blev annorlunda. Släppte ut killarna, mockade, vägde hö och sedan tog jag in dem igen, till Kjartans stora irritation! "Ta ut mig!!!", var nog det enda han poängterade i boxen. På med sadel, träns på Teo och grimma, grimskaft på Kjartan och så UT. Vi tog en runda som blev lite längre än planerat eftersom Teo var extremt het, snorklade, blåste, huffade och puffade och ville helst dra iväg i fullt sken. Jag fick jobba hårt på honom medan Kjartan enkelt och bra travade på bredvid. Flott tölt blev det när de har lite extra energi :-)
 
Tillbaka till stallet efter en tuff träningsrunda och så ut i hagen igen. Själv åkte jag till Jula och köpte vinterskor (149kr tack så mycket) och sedan vidare hemåt för att byta till vinterdäck på bilen.
Senare på kvällen drog jag tillbaka till stallet för att ta in killarna men jag blev så ridsugen så jag tog ut Teo på en runda på ridvolten också. Vi tränade tölt, sidvärtsrörelser, trav.. och lite galopp.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar