onsdag 22 mars 2017

Träning

Det var blåsigt igår i stallet och det märktes på hästarna. Tog in båda två men jösses så de var pigga. Kjartan la ner huvudet i dragläge och matade på snabbt i skritt före mig på vägen upp till stallet medan Teo studsade runt bredvid mig i tölt, galopp och stegringar. Jag var helt slut den korta biten till stallet..

Lät de stå och varva ner lite i boxarna medan de åt sin insläppsgiva och sedan ut med Teo i gången och borsta av honom. På med sadel, träns och boots (faktiskt) och så ut på volten. Tränade skritt med böja bogen och så lite tölt i samma format. Han är pigg men samtidigt lat så jag får jobba en hel del för att få honom att aktivera sin bakdel. Galopp på stora mittvolten och så skritt.. Ut på grusvägen och så lite tölt på rakt spår. Avslutade med lite trav och så satt jag av och ledde honom hemåt. Sadlade av, tränsade av, bootsade av och borstade av. In i boxen för att ta ut..

Kjartan.. Som fick sig en rejäl avborstning han också och så sätta på longerlina på grimman, hjälm på mig och handskar. Ut till ridvolten och så ställde jag mig i mitten medan han skötte resten. Enkel kille det där, han vet vad han ska göra.. Skrittade något varv eller två och så började han trava och sedan när han ansåg att han hade travat klart i det varvet, så bytte han och så lite skritt något varv för att sedan börja trava igen. När han ansåg att han var klar så stannade han. Jag behöver inte göra mycket när jag longerar honom. Klappade om honom och så gick vi upp till stallet. Borstade av, stretchade lite och så in i boxen.

Gjorde ordning kvällsmaten och så var jag klar för dagen.. Skön enkel kväll helt enkelt..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar