måndag 8 februari 2021

Rider, Handhäst, Bra stämning

 Jag rider och rider varje dag. Det är massa konditionsträning just nu med tanke på snömängden, vi pulsar i snö..en massa snö. Teo blir bara starkare och starkare men även smalare och smalare med tanke på all träning, så mängden mat ökas på. 

Solfari fick sina framtänder borstade i helgen också. Det luktar rätt illa om hans mun eftersom han sakta men säkert byter tänder och framtänderna är just nu värst. Så han fick sig en liten tandborstning.. Så enkelt och han är så lätt att jobba med. Ibland ville han bita i tandborsten men stod mestadels så här och lät mig borsta tänderna. Gullehästen!

Och så var det premiär för första handhäst-gången för Solfari. Teo och jag har ju handhästat en del hästar tillsammans så Teo visste vad som gällde men för Solfari var det första gången. Vi tog en liten runda i hagen, om något skulle hända kan jag med säkerhet släppa honom utan att något händer men Solfari var så duktig och hängde med mig och Teo så snällt. Filmen är när vi avslutar hela rundan. 


En stor eloge till storhäststallet också! Vi delar stall med ett gäng storhästar, vi bor i en liten tarm i stallet och har vårt egna system men en del saker delar vi med storhästarna. T ex sadelkammaren, in/utgången, gödselstack, och spolspilta. De har haft det lite tufft i storhäststallet med lite obefintliga rutiner, stökigt och en del inackorderingar med massa åsikter. Sakta men säkert har det blivit bättre och bättre men nu verkar det som om de har gjort ett rejält uppryck! För nu finns det regler, rutiner uppsatta på väggar, tydliga skyltar om vad man får och inte får göra, deras foderkammare fick sig en uppfräschning i helgen. Alla är så glada, så trevliga och så villiga att hjälpa till. Det har blivit ett ställe där jag tror man verkligen vill vara en inackorderad. Mycket fint och jag är väldigt imponerad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar