fredag 20 november 2020

6,8km

 Jag vet inte riktigt vad som hände igår med hästarna men de var pigga!! Tror kylan är en bidragande faktor för det gick liksom inte att rida snyggt (och lite långsammare).. Hästarna dundrade på i lite grisepassaktig tölt samt min kille då blev det travtaktig tölt - ökat tempo tölt på båda. De drog upp i galopp och vägrade galoppera långsamt utan jagade varandra i ett hejdundrande tempo.

I såna här lägen kan man alltid välja: 1: Ta ner tempot, bråka lite och till slut få en häst som är lugn, sansad och går fint. ELLER 2: Låta hästarna ha roligt och acceptera att det inte alltid är snyggridning.

Vi valde nr 2. Eftersom Teo har varit en riktig segboll under 4 år och nu äntligen har han börjat få motor och vilja, vilket jag gillar. Visst, jag tillåter inte alltid att han går på det här sättet utan det ska vara bra tölt men ibland så är det bra att låta gasen flöda. I normala fall brukar vi kunna ta denna runda på ca 40minuter med skrittpauser, kort tempo tölt, lite trav, lite galopp och lite ökad tölt/flygande pass men igår blev det ca 20minuter. 

20-30 minuter, 6,8km och en medelhastighet på ca 13-20km/h..  På grusväg som har backar, svängar, så medelhastigheten var rätt hög för en islandshäst på en sån lång sträcka. Men kul hade vi, allihopa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar