fredag 6 september 2024

Tung vecka

 Det är en tung vecka det här.. Först och främst har hela stallet börjat med vinterpassen, det är i och för sig inget dramatiskt men det är mycket som varje person måste minnas. Hålla rent runt sin boxplats, foderpåsar ska placeras här och där, det är mycket för mig att påminna alla och dessutom har jag återigen alla mornar på vardagarna.

Sedan har en god väns (även min stallkamrat) mamma gått bort lite hastigt. Väldigt sorgligt, tungt och det är ju hennes mamma.. Mamma är alltid mamma.. 

Ovanpå allt detta har en häst som har stått i detta stall sedan 2008 varit rejält skadad i typ 2 månader och nu har ägaren samt hästen beslutat att nu får det vara nog. Så hästen tas bort idag. Det är även det väldigt sorgligt, inte bara det faktum att hästen tas bort men ägaren (tror jag) har valt att avsluta det här med hästar. Det är ett helt nytt liv som man får när man gör ett sådant val. Från att ha varit "hästtjej" så blir man.. ja, vaddå? Otroligt sorgligt och tungt när man inte själv får välja. Men hästen är 26år, har varit i stallet som sagt sedan 2008, så ägaren har ägt hästen i 16år. Ungefär som mamma hade gjort med Kjartan, som vi tog bort för några år sedan. 

Så, vi alla i stallet är lite dämpade och mjuka denna vecka. Vi alla vet hur det känns och vi sörjer allihopa.,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar