onsdag 21 juli 2021

Toppform?!

 Alltså Teo går vansinnigt bra just nu. Jag vet inte riktigt vad det beror på, antingen är det för att han går ute dygnet om och rör på sig hela tiden eller så är det för att han har mycket foder dygnet om (gräs) eller så är det bara så.

Jag tittade bakåt i tiden till förra året, bra med dagbok/blogg eller andra noteringar, och läste mig till att vid den här månaden förra året så var han riktigt slö. Så det kan inte vara att det är sommar, gräs eller andra somriga händelser. Det kanske bara är så att jag har tränat bra det här året och är det något jag har lärt mig om Teo, så är det att om jag tränar varje dag så blir han bara bättre och bättre. 

Igår kväll blev det träning på ridvolten med lite högre tryck än normalt. Jag "tävlingstränade". Det gick bra, ibland lite motigt med formen men det är bara att jobba igenom genom att driva på och be om mer aktion i bakdelen. Red en liten stund på ridvolten i lägre tempon, alltså inte ökat tempo tölt och drog sedan ut på grusvägen för att öva tempoväxlingar. Efter en stund så avslutade vi, han fick gå in i stallet, duschas, vila och så ut i hagen igen tillsammans med Solfari.

Idag ska han få vila...Det har han gjort sig förtjänt av

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar