onsdag 4 november 2015

Skendräkig liten Ida

Ni börjar det ske igen.. Lilla Ida börjar känna sig låg, ledsen och väldigt pipig.. Hon vill sitta hos matte, tyvärr snuttar hon på sina egna tuttar också vilket gör dem lite infekterade.

Nu har det gått ca 1.5 månad från löp och det kommer alltid som ett brev på posten. Hon tror sig ha valpar och blir skendräktig.. Tuttarna blir lite större, hon sover mer, bäddar överallt och känner sig allmänt redo för valpar.

Det här är en instinkt från förr i tiden då vargarna hjälptes åt med att sköta valparna. Bara ledarhonan får valpar men de andra tikarna hjälper till med det de kan och därför fungerar hormonerna så här.
Och Ida verkar tro att hon är en varg?! *fniss*..

Nu kommer jag ha en liten pipig voffe ett tag framöver.. De flesta råder mig att ta bort leksaker, minska mängden mat, öka motionen men experter (om än få) råder åt det andra hållet. Hon känner sig deprimerad, låg och mammig.. Ge henne kärlek och samma mängd mat, motion och låt det ha sin lilla gång.. Nu brukar Ida inte ta leksaker som valpar utan det är mattes händer som är hennes valpar.. Svårt att ta bort mina händer..

Jag brukar acceptera det hela och bara finnas där för henne.. Inte stimulera skendräktigheten men inte heller ta bort något som vi brukar göra.. Vi är som vi brukar vara..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar