fredag 20 november 2015

Förbaskade hästar!

Se det här scenariot framför er:

1. Det regnar och är becksvart ute och i hagen är det superlerigt.
2. En hage ska byggas i pannlampans sken och det gick fort att bygga.
3. Kjartan ska in i hagen.. det gick bra.

Sen börjar helvetet...

Kjartan skriker och springer längs med staketet för att hitta den svagaste länken.
Brana springer fram till hans staket och hummar lite, för att sedan galoppera iväg till Svipa som står vid grinden och skriker för att hennes kompisar som går i hagen bredvid är i sina boxar uppe i stallet.

Leran flyger överallt då Brana och Kjartan galopperar längs med staketet och fram/tillbaka till Svipa - ja Brana då alltså.

Kjartan är så pass hysterisk så han springer rakt in i isolerade trälådan med vattenhink, flyger rakt upp i luften i förskräckelse, landar ännu hårdare på trälådan, välter ihop med trälådan och sedan kastar sig upp. Markerar som tusan, skakar av chocken men börjar sedan återigen galoppera fram och tillbaka mot/längs med staketet.

Jag försöker lite få tag i Kjartan men han blir skräckslagen och börjar måtta mot staketet i galopp.

Brana kutar mot honom, galopperar tillbaka till Svipa, tillbaka till Kjartan, tillbaka till Svipa.. I lervällingen.. Svipa skriker..

Anna RUTTNAR!! Pratar lugnande med Kjartan, får (äntligen) tag på honom, sätter på grimma och går ut ur hans hage. Kjartan galopperar - ja eller försöker - medan jag håller i honom..

Vi går tillbaka till brudarna där jag då ska sätta på brudarna grimmor vilket resulterar i att Svipa börjar kicka Kjartan då hon anser att han är för nära henne. Jag blir arg - Svipa springer iväg och tar Brana med sig.. Brana kommer dock tillbaka fort eftersom hennes älskling Kjartan står med mig..

Får tag i Svipa och går upp med hela gänget till stallet. Vi alla är leriga ända upp till öronen, vi alla är dyngsura och väl inne i boxarna är hästarna lugna, tysta och väldigt nöjda med sig själva..
Själv är jag förbannad..

Just ja.. Kjartan var helt ok.. inte skadad, blöder inte.. Det gjorde nog bara ont att få en smäll på benen.

Dags för plan B..  Hästarna får sova inne och dessutom vara kvar inne under hela fredagen för att invänta lördag då det är ljust ute. Ombyggnation krävs och NU släpper vi ihop alla brudar. Det har fungerat förut, bara Brana som är lite elak mot dem men hagen är stor och det här går inte längre. Kjartan får en hage längs med brudarna (inte i en hörna som jag gjorde i mörkret) och borde vara nöjd med detta..

Om plan B inte fungerar har vi plan C.. 2 brudar i en hage, 2 brudar i annan hage och 1 valack i en annan hage men då nära alla brudar..

Att det aldrig ska vara nog med hagbyggandet :-D

Vaddå?? Jag är HEELT oskyldig till allt.. 

1 kommentar:

  1. Haha, ingen idé att bli förbannad, du får ändå inget medhåll. Oskyldigare djur finns inte. Trevlig helg!

    SvaraRadera