tisdag 10 november 2015

Ida på veterinärbesök

Rolig helg med ridning tillsammans med mamma, lite hästshopping osv..

Men söndagen blev lite jobbigare. Jag hade noterat att Ida mådde lite dåligt, hon kräktes upp all hästbajs hon hade ätit i fredags - kräktes efter 10 minuter massvis - och sedan under lördagen så var hon lite sisådär i humöret. Söndagen var hon ännu sämre, ville inte äta (inte ovanligt dock för hon är lite svår på maten) och ville inte dricka och sedan började det.. Hon kräktes och kräktes och kräktes..

Hela natten till måndagen så mådde hon dåligt.. Vankade av och an och sedan kräktes för att sova 10 minuter och sedan upp och kräkas. Det blev lite bättre på måndagen men kvällen på måndagen tyckte jag att hon började få svårt att andas..  Hon flämtade inte men hon hävde hela kroppen för att andas.
Nää, NU åker vi till Albano i Danderyd..

Väl framme fick vi gå in bakvägen på infektionskliniken och sedan var det till att vänta i det lilla väntrummet i ca 3 timmar. Jättekul. Sedan blev det vår stund och veterinär kollade lymfkörtlar, kände på magen, tittade in i svalget, lyssnade på hjärta, lungor men allt såg jättefint ut. Med tanke på att Ida hade mått dåligt en helg och har säkert fått någon bacillusk av hästbajset så rekommenderades små matintag av snäll mat (fisk, kyckling, ris) minst 5 ggr/dag och så ha koll på henne 24 timmar om dygnet och minsta försämring så skulle jag komma in.


Vi fick lite vätska under huden också (ca 2 dl) eftersom hon hade druckit så dåligt under dagen. Invänta betalning, tog säkert ca 20 minuter det också och sedan hem med en voffe som såg ut som Quasimodo, pga av vätskan i nacken som gav henne en bulle där och sedan var det till att sova med en pipig voffe som inte alls gillade den där vätskan i nacken..

Såå.. ca 3h 20 minuter väntan och ca 10 minuters behandling och priset blev: 2121kr.. Det är LÖJLIGT så mycket djursjukhus tar betalt!!
Men det är samtidigt skönt att höra att hon inte hade livmodersinflammation - som jag trodde..

Ida är som sagt lite kinkig med sin mat.. Hon äter torrfoder och jag har provat massvis med torrfoder som sägs vara supergott men Ida vägrar. Jag har även provat fisk med ris och det var inte alls populärt. Spagetti och köttfärssås funkar. Men den bästa (och dyraste) maten är ändå det här.. Veterinärmat på burk.. Den älskar hon.. och den får hon äta just nu. Hon har, under helgen, gått ner 0,8kg = 17% vilket är väldigt mycket på kort tid. Hon är ingen tjockis från början så nu är hon magrare än magrast..  Hon bör väga runt 6kg men nu ligger hon på ca 5,2kg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar