torsdag 5 november 2015

Det går inte alltid vägen med flockmentaliteten...

Nu har hästarna gått ihop ett tag och det har varit lite små-stökigt.. Inte så att vi har oroat oss men det har varit en del gruff, särskilt vid fodringarna.

Igår blödde en av de nya, Rakel.. Hon hade fått rejäla kickar på framben, bog, under/mellan frambenen - stackars tjejen -  och vi började förstås besikta av alla andra. Den enda som kändes som om den hade ont var Kjartan.. Lille gubben.. Han verkar ha fått kickar under magen.

När de stod inne en stund så kickade Rakel med 100% kraft mot mellanväggen mot Kjartan som står i boxen bredvid och han svarade med att pipa och hota med tänderna så vi misstänker att de inte drar jämt. Svipa och Kjartan fick byta box med varandra så att Kjartan står nära Brana och Kria och Svipa står nära Rakel och Kria..

Lång historia kort: Vi valde att dela hästarna igen till ursprungsflockarna.. Kjartan+Svipa+Brana i en flock och Rakel+Kria i en annan flock. De går precis bredvid varandra igen men nu kan de inte röra varandra. Det känns rätt, bäst, lugnast i nuläget. Vi vill inte riskera något och jag är mycket rädd om "min" lille gubbe på snart 30år..

Så, i mörker, kyla och dimma började Nilla, Helene och jag bygga i hage.. i pannlampans sken. Inte det enklaste men vi gjorde ett ganska bra jobb.. Ser lite ut som en smula onykter person har satt upp stolparna men det gör jobbet..

Hästarna fick sova inne då jag ville se hur de reagerade över ett staket mitt genom hagen.

Hästarna, de 3:s gäng, blev överlyckliga över den nya lösningen och alla 3 bockade, stegrade, rullade och sprang omkring i sin del medan de 2:s gäng var mindre förtjusta.. Nåja - nu är lugnet åter och vi får försöka en annan gång igen med att släppa ihop dem.. Inte det här året och verkligen inte nästa vår. Vi får se när vi känner oss mogna för detta igen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar