torsdag 26 november 2015

Läkarbesök

Jag skriver inte ofta om mina läkarbesök men ibland så behöver jag "skriva av mig" och då får det bli på min blogg.. Mestadels handlar den här bloggen om hästarna men eftersom jag skriver om mitt liv - vilket oftast är hästar - så blir det ibland lite andra saker ...

Så, jag var hos läkaren igår. Otroligt bra läkare de har på Täby Vårdcentral, eller så lyckas jag träffa rätt varenda gång.. Jag var hos läkaren för min årliga kontroll jag gör varje år då jag äter rätt mycket mediciner för att  hålla min migrän i schack.
Dr. L (som läkaren får kallas) tog lite bakgrundshistoria - har ju aldrig träffat Dr. L tidigare - och sedan berätta hur många utredningar jag har gjort, vad som har beslutats och så min snygga cocktail jag brukar komponera ihop när jag har migrän.. Kan säga att Dr.L blev lite chockad och drog även på smilbanden när jag nämnde orden "fett, salt, rå lök"..
Det är nämligen så att jag har märkt att om jag tar migränmedicin med lite andra mediciner och väntar någon timme och sedan gör pommes frites, karvar upp lite rå röd lök och gör bearnaisesås samt saltar pommes enormt mycket - så mår jag bättre.. Fråga mig inte varför men nu är det så.. jag kan lika gärna äta pyttipanna men då måste stekpannan vara smörad ordentligt.. och så massa salt

Dr.L tog blodtryck (130/80) och även pulsen (ehh, 50),,  Sedan fick jag även ta ett lättare EKG och jag skulle ha tagit blodprov om det nu inte var så att min tid var 10:30 och man får tydligen inte ta blodprov efter 10:00.. Det var något med värdena som blev försämrade efter klockslaget 10..
Mitt hjärta slog rytmiskt, taktfullt och inga ojämnheter plus det lät bra.

Dr.L var väldigt noggrann och förklarade att jag har Kronisk Migrän, vilket innebär att man har haft migrän i många år. Om migränanfallen ökar i frekvens med åren kan migränen slutligen övergå till daglig eller nästan daglig huvudvärk,, Jomen tack så mycket! Precis vad jag vill höra.
Att jag ovanpå detta också har spänningshuvudvärk (inte alls ovanligt när man har migrän) gör ju saken mer spännande..

En bettskena ska jag prova också under nätterna men det tar tydligen ganska lång tid innan man ser effekt på detta..

Det positiva är att Dr.L nu skickar mig till migränspecialister.. Läkare som är extremt duktiga och intresserade av det här med migrän samt kan ge botox. Man kan nämligen ge botox (nervgift) för att stoppa migränen men det måste ges minst varje halvår i ett mönster i huvudet och det kan ta lite tid att hitta rätt punkter. Det är extremt dyrt att göra det här, jag har kollat upp lite priser och jag kan säga att det är 10 000-lappar varje halvår så jag kommer behöva lite bidrag från sjukvården, OM jag nu vill göra det här. Botox är ändå ett nervgift...
Men att få komma till mer utredning är inte alls dumt då jag får migrän minst 4 ggr/månad i varierande styrka vilket innebär att jag oftast bara jobbar 4 dgr i veckan, inte alls kul.. Varken för företaget eller för mig..

Nu har jag åtminstone rullat igång bollen (igen) och hoppas på att det ska bli lättare för mig i framtiden. Mediciner har jag fått så jag klarar mig ett bra tag plus känslan av att någon tar mig på allvar och att mitt hjärta (än så länge) mår väldigt bra.

Fysisk aktivitet är inte alls dumt..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar