torsdag 11 juni 2015

Otroligt vad alla är involverade..

Det är otroligt vad alla är involverade i Tävlingssektionen inom Islandshästvärlden.. Och ändå har vi svårt att få ihop funktionärer, frivilliga på tävlingar eller inom olika sektioner både i lokalklubbar och stora SIF (svenska islandshästförbundet).

Det är rätt fascinerande att se/läsa alla olika inlägg på Facebooks tävlingssida för islandshästar,. Det debatteras om än det ena, än det andra och många åsikter går vitt och brett isär men en hel del verkar vilja förbättra, förnya och ger t om förslag på lösningar.  Det är allt från:

  • Ryttarförsäkran
  • Domarpoäng
  • Domarkommentarer
  • Förbjudna bett, nosgrimmor, utrustning
  • Grenavgift och anmälningsavgift
  • SM-kval, att vara eller inte.. 
  • Ungdomar, barn - ska särbehandlas eller inte
Tänk vilken bra förening vi har med så många människor som har åsikter! Det tråkiga är att de hamnar nästan bara där..i facebook, som en allmän åsikt eller inlägg i någon annans kommentar. Va bra det hade varit om dessa personer hade valt att gå med i sina lokalklubbar eller i stora SIF och lägga sin energi där istället för att kasta ut kommentarer hit och dit på facebook.
Även om den del av dessa kommentarer kanske snappas upp av organisationen så tror jag nog att de inte kan läsa allt som skrivs där.. Och jag tycker nog att många av åsikterna är mycket vettiga. 

Sen känns det lite som om tonen blir skarpare och skarpare, det pekas hit och dit med anklagelser, försvar osv. Varför inte hålla det lite mer öppet och mer positivt? 

Det kan inte vara kul som domare att få höra om och om igen att man dömer knasigt och att domarna inte har någon koll på något.. Likaså för tävlingssektionerna att de är för dyra. Eller om att vuxna ska få betala mer och få mindre erbjudanden om olika kurser, bara för att de är vuxna. Eller tvärtom, att barn är lika med vuxen och bör betala lika mycket.. Nää, lite god ton vore nog trevligt och vi alla vill väl samma sak - ha roligt med våra hästar och umgås med likasinnade personer? 

Det är ungefär 1.5 år sedan jag tävlade och nog tycker jag att det är en viss förändring när det gäller tävlandets tonart. När jag tävlade hade jag kul, visst kunde jag också reagera på vissa saker men rent generellt har jag alltid tyckt att tävlingssektionen, lokalklubbarna, domarna alltid har gjort sitt bästa.  Från min sida där jag sitter nu, är jag inte så jättesugen på att börja tävla igen med alla barska kommentarer som kastas hit och dit.. 

Jag trodde vi var en glad förening där alla försökte göra sitt bästa.. Det är så jag vill ha det i alla fall.. 

Mamma och jag på Geadingakeppni-SM 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar