måndag 8 juni 2015

Träningshäst

Ja, då var man med träningshäst igen.. Att allt ska ske på samma gång :-) Brana frisk och så träningshäst på det..  Roligt med mycket att göra.

Träningshästen är en unghäst på 4 år, valack. Den ska tränas bara så att den blir lite mer ridbar. Den här gången ska jag åka till hästen och inte tvärtom. Så, det blir hästen som får trygg plats medan jag då får köra lite mer fram och tillbaka - men det är helt ok. Hästen bor rätt nära vårt stall så det kommer inte vara några problem och jag ska ju bara rida några dagar i veckan på denna unghäst i en/två månader och det är ljust ute. Roligt ska det bli :-D

Jag gillar att ha andra hästar att rida, det är utvecklande. Men jag vill helst ha dem på hemmaplan - eller nära hemmaplan. Tidigare fick jag träna Eva Kents häst Frenja från Luveryd, både töltsätta och några år senare även träna henne inför tävling OCH jag fick även äran att tävla henne. Men det var lite jobbigt att åka till Åkersberga var/varannan dag för att träna hästen men det gjorde jag så gärna.

Men jag har haft en beskärd del med träningshästar, alla har varit roliga att rida, de har lärt mig massvis och jag hoppas att jag har stärkt och lärt dem en hel del också.. Men de flesta har varit hemma hos mig..

En liten unghäst jag fick äran att träna.. Det är då hästen till höger.

2 kommentarer:

  1. Känner jag kanske igen den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nää, det tror jag inte. Den svarta till vänster är Svipa och Nilla rider henne.. Den svarta till höger är Ljufa från Klingsboda Gård, unghästen jag tränade.

      Radera