tisdag 2 juni 2015

Helgens härligheter

Det var en skön helg. Planen var att jag skulle åka bort men Brana och Svipa var tydligen högbrunstiga och red på varandra (!?!) och då vågade jag inte åka utan valde att stanna kvar hemma och rida Brana för fullt så hon hade annat att tänka på.

Så fredag, lördag och söndag blev det ridning, antingen på volten eller ute i skog och mark. Brana går fint men hon är fortfarande rätt gallig på sin kotsenskideinflammations-ben. Det sa veterinären att det kommer hon nog alltid vara men det är inte så kul med sådan rejäl galla. 

Om någon har tips på hur gallan kan tas bort så tar jag tacksamt emot förslagen.

Hon är riktigt samarbetsvillig nu och vill gärna tölta/trava hela tiden, men det får hon inte. Vi tränar mycket bakdelsvändningar, flytta bogen, skänkelvikningar kombinerat med trav/tölt och då skänkelvikningar, flytta bogen. Av och till samlar jag ihop henne för att sedan låta henne bli lång och låg. Jag rider totalt 30-40 minuter med ca 5-10 min trav/tölt, jag tror alltid jag rider längre men jag vet att jag brukar ligga på totalt 30min så det borde väl vara så här då..  När jag rider ut är det 1 timme för den sträckan tar ungefär 1 timme i lugnt tempo. 

Lördagskvällen passade jag på att hälsa på en kompis som har flyttat nyligen och vi käkade gott, snackade massvis hemma hos denna kompis medan regnet öste ner. Underbart.. 

Ida och jag har bestämt oss för att börja promenera lite mer nu och det gjorde vi igår kväll och då fick vi se än det ena djuret, än det andra.. 

Jaja, det här är inte Ida & jag utan Mamma, Molle och Ida på tävling med mig men jag har inte så många promenadbilder på Ida så.... 


Först mötte vi en ekorre som satt stelfrusen på en elledning. Jag trodde faktiskt att denna ekorre hade dött och frusit fast pga elektriciteten men sedan insåg jag ju att den tanken var dum - han måste ju nudda marken för att få stötar. Han bara frös i förhoppning att jag inte skulle se honom.. 

Lite längre fram mötte jag denna lilla härliga snok som var så kall så han hade fastnat på vägen. Den orkade inte ringla iväg så jag fotade lite, gav honom lite hjälp på vägen, (puttade fram honom till sidan av vägen m h a en pinne) och sedan gick vi vidare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar