måndag 23 januari 2017

Underbar helg!

Lördagen kunde inte börja bättre!! Underbar morgon med brinnande himmel och hästar som hummar som om de säger "Godmorgon Anna" (fast jag vet att vill ha mat)..  Utförde sedvanlig morgonrutin och sedan kom mamma till stallet. 

Vi tog en härlig tur i skog och mark och njöt av solen..


Hästarna fick vara ute länge den dagen i hagen och jag släppte in dem vid 19-tiden efter att ha varit hemma en stund och städat, tvättat och allt annat man måste hinna med när man är ledig.

Söndagen blev det (som alltid) stall på morgonen och sedan hemåt igen. Jag hade planerat att ta bort en fast garderob som har suttit där sedan...tja 80-talet? Bort skulle den.. 

Jag hoppade till lite när jag väl fick bort sockeln.. För i allt skräp och muslort så låg det en liten mus.

Lever den? Är den död?? 

Upptäckte sedan att det var en leksaksmus, föregående ägare har haft katt, så då var det bara att sopa ihop allt och slänga. Noterade också att mössen har haft en passage till huset via den här garderoben, väl gnagt längs med kanterna och väldigt mycket muslort och muskiss. De har dock inte dykt upp medan jag har bott här men föregående ägare hade huset som sommarhus och då är det lite mera fritt fram för mössen när de inte var i huset. 

Eftersom föregående ägare inte har brytt sig om att fixa väggarna här eller golvlist så det var till att åka iväg och köpa lite material. Jag är inte så jättepetig med att det ska se likadant ut - eftersom jag har planerat att sätta tapet här i sommar så bara det täckte väggarna och stoppade passen för mössen så är jag nöjd.

Så här såg det ut före..

Och så här blev det efteråt.. Vänstra hörnet har jag alltså fixat till. Har lite kvar med målandet men ingen brådska.. 

I sommar ska det där valvet bort och så ska det som sagt, upp med tapet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar