onsdag 25 januari 2017

Träning

Då fortsatte vi med töltträningen med Teo. Föregående dag gick ju ganska bra så jag fortsatte på samma bana. Vi övade skritt med skänkelvikning och volter, ibland lägger han sig lite väl mycket på framdelen så då korrigerar jag det med lite halvhalter så att han lättar fram och jobbar bättre bak.

Sedan fram i tölt. Han är fortfarande väldigt orolig med huvudet men jag fokuserar mer på bakdelen och takten. Låter honom "komma till ro" med takt och tempo medan jag ber om volter, rakt spår, volter osv. Stödjer honom på yttre sidan och är mjuk, lätt i inre handen. Successivt får vi till rejält bra takt och ibland blir det grisepass - så länge det inte är travtakt eller trav så är jag nöjd.

Mikropauser hela tiden med skritt på långa tyglar - han ska få andas och vara ostörd så han känner att det känns bra det här.  La in lite trav på volter också med fokus på undertampet, små volter (eller så små det går på en smula isis volt) och travade långsamt.

Lite mera tölt och mitt en en perfekt töltstund, i form(!!) med lugn och ro i kroppen så stannade jag upp, satt av och berömde massvis. Jag ledde runt honom en stund på volten innan jag släckte paddocken, gick upp till stallet, sadlade av, tränsade av, borstade av och fodrade..

Duktig kille.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar