onsdag 11 januari 2017

Planer

Man kan planera än det ena, än det andra och det kommer ändras miljoner med gånger men att planera är så roligt.. Det sätter fart på fantasin och glädjen enligt mig.

Så planerna just nu är att fortsätta exakt som jag gör. Det verkar inte vara något större intresse för nya inackorderingar, kanske fel på stallet, fel på mig eller så är det helt enkelt fel tid att annonsera. Inte gör det mig något - jag måste ju ändå sköta mina hästar och måste på så sätt vara i stallet varje dag.
Automater har jag som sköter det mesta, så det är inget synd om mig inte..  Många stallkamrater har jag också i form av stora hästar, som sköter sin del själva.

Min tanke är dock att låta Kjartan & Teo gå ihop igen. De söker sig till varandra hela tiden och även om det är lite gruff av och till så tror jag att det skulle fungera. Jag vill ju att de ska vara tillsammans och busa lite, klia på varandra osv.. På sommaren fungerar det ju men då finns det mat hela tiden. Anledningen till att jag särade på dem var ju för att Teo är lite matfixerad och Kjartan är mer åt det andra hållet - så den ena fick all mat och den andra inget..
Funderar på Lottes förslag att "låsa in" Kjartan i 2 timmar i en liten del i hagen och på så sätt får han 2 timmar på sig att äta upp.. Efter 2 timmar öppnas grinden och han kan komma ut till Teo och vice versa. Kjartan äter otroligt bra just nu så det kanske redan har löst sig..


Första mötet mellan dem i somras


I februari/mars månad eller nåt, så kommer jag släppa ut dem i stora hagen. Dels för att lilla hagen brukar bli så otroligt lerig på vårkanten och dels för att då brukar det pirra lite i deras kroppar.. De vill ut och röra på sig, leta efter mat, galoppera, sniffa efter damer.. De kommer fortfarande få komma in på nätterna (eftersom hagen är lite avsides) men ibland kan de faktiskt få vara kvar ute på natten, då skjulet fortfarande är kvar i den hagen.  Båda killarna vill ner till den där hagen redan nu, de går med pigga glada steg så fort jag går åt det hållet så vem vet.. jag kanske släpper ut dem där tidigare..  Men det är ju snart februari ändå så...


 Stora hagen.. mycket gräs där.. 

Har jag tur (att de inte blir supertjocka) så kommer de få gå i den hagen hela tiden fram till hösten. De kommer även få sällskap under sommaren av några stora hästar, dock i egen hage i hagen, som också vill äta gräs.

Funkar det inte med den hagen så har jag ett andra-hands-alternativ. Alt 2 är superfin men man passerar gårdens hus väldigt nära plus en pool och jag är inte så jätteförtjust i att "störa" friden varje morgon och kväll.. Plus att den här hagen är lite känsligare så man får inte vara där när det är väldigt blött i markerna.

Alternativ hage.. Lite vettigare alternativ. Här är det Svipa, Kjartan & Brana som går tillsammans

Sedan i höst så kommer de upp till lilla hagen igen och förhoppningsvis då tillsammans och så får de börja sova inne igen..
Lilla hagen.. Här med Kjartan & Brana


Men som sagt, planerna kan alltid ändras.. Det beror på killarna :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar