onsdag 1 mars 2017

Vårkänslor och Vinterskor

Igår när jag red på volten så hörde jag sångsvanar!?! Jag var tvungen att stanna och titta upp på himmelen och mycket riktigt, där flög de.. Välkomna tillbaka med våren!!

Teo gick strålande bra. Det verkar som om vi har kommit över ett stort träsk just nu för allt bara flyter på. Vi övade på skritt och sidvärtsrörelser, volter av och till och så lite tölt med små volter, stora volter, flytta hit och flytta dit. Jag måste hela tiden tänka på balans, ytterhjälper och mjuka händer och inte bli för ivrig.. Sedan trav en stund och även här blev det en hel del volter.. Galopp på stora mittvolten och så lite tölt igen på rakt spår. När han gick som allra allra bäst i tölten (efter ca 45min ridning), stannade jag, berömde massvis och satt av. Vi promenderade runt en stund på volten och sedan gick vi hemåt. 

Ställde upp honom i gången, spolade av de grusiga benen och svansen, satte på honom ett värmande täcke på ryggen och så in i boxen. 

Tog ut Kjartan på volten med longerlina. Tanken var att det bara skulle vara longering men han var lite låst i vänstra sidan, detta är nog pga sitt högra bakben som inte riktigt är med längre - han är ju 31 och har säkert lite stelhet i kroppen - så jag spände om longerlinan så det blev lite tömkörning istället.  Vi övade då på öppna, skänkelvikningar, volter.. Han lossnade en del och kändes riktigt duktig, efter ca 40min träning så avslutade jag.

Upp med honom till stallet, spolade av honom och borsta en del så han blev av med lite päls. In i boxen och så ta hand om alla saker. Sadeln, stigläder, stigbyglar, sadelgjord var en smula skitiga så de tvättades rena och så in med allt i sadelkammaren. 

DÅ noterade jag att jag var blöt om fötterna.. Jag har vinterskor på fötterna som har gummi längst ner så jag ska inte känna mig blöt om fötterna. Men (som vanligt) så har dessa vinterskor gått sönder. På samma ställe som alla andra ridskor jag har gör - vid tåfästet på foten ungefär, där man böjer på tårna. Detta var vinterskor-par nummer 2 för säsongen!! Det spelar liksom ingen roll om jag har dyra fina märkesskor eller billiga enkla vinterskor - jag tar sönder allt bara genom att använda dem. Jag förstår inte hur, vad, varför men alla skor jag har haft på vintern går sönder, ja - även sommarskorna faktiskt. Känns löjligt att punga ut 1000-lappar på skor när de ändå går sönder efter 3 månader, så numera köper jag billigt.. Maxpris ligger nog på 300kr, då svider det inte lika mycket i plånboken.

Jag har använt i min tid (Graninge, Hööks, Mountain Horse, Jula, Skopunkten osv).. Allt går sönder på ca 2-5 månader.. Priset var nog på Hööks när jag köpte ett par bra vinterstövlar för ca 2000kr, efter 1 månad gick de sönder, lämnade tillbaka - fick ett nytt par. Gick sönder efter ca 2 månader, lämnade tillbaka och fick pengarna tillbaka.. Jaja, det är väl min lott i livet, jag sliter skor.. 

2 kommentarer:

  1. Åh, jag brukar ha samma problem med skor.. De går alltid sönder, ett par från Hööks tog bara 2v en gång. Men de bästa jag ägt är muck boots, vet inte om du provat dem? Jag har använt mina nästan dagligen året om i tre år, nu är de så slitna att de nästan är blanka undertill (och man halkar runt som bambi) och har spruckit så man blir blöt. Men nästan tre år med daglig användning, otroligt bra betyg för min del, haha :) Så nu är nästa par på väg på posten...! (Nu skulle jag bara behöva hitta ett par lika bra sommarskor också, så jag inte måste ha dem året om, hehe)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag har inte provat muckboots. Jag vill ju ha med snörning, lågt skaft och det verkar inte finnas så många valmöjligheter då. Men tack för tipset och jag kanske ska försöka hitta ett par som funkar

      Radera