torsdag 23 mars 2017

Aktivera baken

Jag kom till stallet rätt sent igår efter att ha lämnat Ida hos föräldrar, handlat på affären och sedan åkt till stallet. Då var jag (nästan som vanligt numera) ensam i stallet med alla stora hästar inne.. Mina två stod i hagen vid grinden och nästan skrek på mig att skynda på så de kunde komma in.. De är för söta, de där två.

In med killarna och så rigga lite inför kvällen och morgonen. Men sedan så var det dags. Borsta, på med grejerna och så ut på ridvolten. Blev t om tvungen att tända belysningen, för mörkt var det.

Vi jobbade på lite i skritt på volter, sidvärtsrörelser och sedan började det eviga tjatet med tölten. Teo vet vad jag vill och sätter igång tölten rätt bra men är som sagt lite lat med att jobba på rätt sätt. Så igår blev det små volter med mycket fokus på bakbenen. Teo tyckte jag var väldigt jobbig med att kräva sånt här men jösses så bra han reagerade i kroppen efter ett tag. Han blev så mycket mjukare och började jobba med överlinjen, trampade under bättre och hade mer kontroll över alla 4 (ibland 64) benen.

Vi avslutade när han gick som allra bäst och då satt jag av, berömde massvis och så ledde jag honom en stund så han fick varva ner, få känna att han var duktig..

Fodrade alla hästar och åkte hem, för att städa upp, rigga sängar inför ikväll. Halva familjen kommer ikväll för att assistera mig med att bygga lite.. Underbara familj!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar