torsdag 1 oktober 2015

Peter lektion

Då har man varit och premierat på ovalbanan igen. Otroligt roligt att få chans att rida igen på en ovalbana - det trodde man inte för sisådär 1.5 år sedan med de skador Brana hade fått.

Brana har verkligen "landat" mentalt.. Mamma och jag packade in henne och alla saker i transport och sedan åkte vi iväg till Toftinge, superfint ställe med ovalbana, rakbana, ridhus osv.. Allt lyx man vill ha som hästägare.

Eftersom vi åkte tidigt och alla lektioner var försenade så kunde vi sitta och njuta av att se en massa ekipage rida på ovalbanan och volten inne på ovalbanan, prata med folk som tyckte det var helt sagolikt roligt att vi var tillbaka.
Brana stod helt still i transporten!! Tänk er det, min hysteriska häst som stegrar för minsta lilla, stod helt stilla i transporten i ca 1 timme..

Sedan var det dags att lasta ut och fortfarande en helt lugn Brana som kunde sitta fast vid transporten och bara invänta matte som sadlade, bootsade, tränsade. Bara här blev jag superlycklig! Har jag äntligen fått en lugn häst vid hantering?!!

Och så kom vi ut på ovalbanan - det kändes att Brana blev lite extra pirrig över att få komma ut på en tävlingsbana och vi började med att prata med Peter. Jag berättade lite om hur hon går, vad jag anser att jag behöver öva på och hur jag känner mig.. Sedan fick vi börja med skritt, skänkelvikningar och därefter kort tempo tölt, växla till trav, växla till skritt, växla till tölt, växla till tempoväxlingar, växla till skritt och galopp.. Ökad tölt och så kort tölt.. Tölt på lösa tyglar.. Kort tölt, trav..

Det var inte mycket Peter hade att säga inte.. Han sa att vi kommer bli starka konkurrenter nästa år i T1 & T2 - bara att välja gren.. Traven hade blivit så mycket starkare - hon har ju SVÄV!?!, var hans ord.
Han höll med om mina övningar, att jag ska göra korta tempoväxlingar för att stärka balansen och bakdelen, bakkotorna.  Han tyckte Brana såg STARK ut, STABIL i formen och takt, tempo samt REDO för tävlingar. Om mig sa han bara lite så där mellan all diskussion: "Du sitter exemplariskt och rider väldigt fint, som alltid". 

Mamma hörde Peter diskutera mig med några andra och där sa han väldigt fina saker.. om att jag har ridit för honom flera år, tränat med många olika hästar och fått fram dem till balanserade, stabila, säkra hästar och med Brana har jag gjort ett superjobb från det han såg henne första gången. För han tyckte INTE om henne första gången, fel form, fel muskler, fel rakt igenom..

Han brukar faktiskt säga till mig att han försöker av och till minnas henne då, när hon kom till mig och då säger han att man inte kunde tro att det är samma häst.. Det känns alltid lika fint att höra.

Efter ca 30 minuters hårdkörning avslutade jag och tog av Brana all utrustning, slängde på ett täcke, transportskydd och tog sedan en liten promenad med henne (I GRIMMA!!) och vi njöt av att kunna gå tillsammans i området utan en massa stegringar, bitförsök osv. In i transporten och hemåt där vi möttes av 2 gnäggande hästar (Svipa & Kjartan) i boxarna. Ut med hela bunten i hagen och sedan packa in, mocka ur och städa upp..

TACK mamma för du hängde med.. TACK Peter för all hjälp och alla fina ord.

TACK Brana för att du finns hos mig.. det känns verkligen superkul att vi är på G igen.

1 kommentar: