måndag 26 oktober 2015

Helgen i bilder

Ett par hustomtar dök upp när jag var hemma i fredags med migrän. När jag vaknade stod de mitt på gräsmattan och grävde.. Ett äppelträd var beställt.. 

Lördag var stora hopsläppardagen. Hästarna hade fått gå bredvid varandra ca 1 månad för att bekanta sig med varandra. Vi alla är alltid lite oroliga vid hopsläpp för hästar kan skadas och det är något ingen vill. Men det gick sagolikt bra. Vi gav hästarna morgonhö i massa högar och sedan fick de nya stona komma in i hagen. Alla hästar skötte sig utmärkt och det enda som förvånade mig var att Brana var väldigt kaxig och jagade bort de nya stona. Brana!? Som brukar vara lägst i rang och väldigt försiktig av sig. Det är mer som har hänt under året när att hon har läkt skadorna, inte nog att hon är lugnare utan hon har blivit starkare mentalt också.
Kjartan var i himmelriket med 4 brudar i hagen!! Nåja, vi får se vad han säger när hela högen brunstar. 

Vi var beredda att sitta och se på hästarna länge. Fikabordet uppställt.
Efter att ha dragit undertråden också, nu har vi nya trådar överallt i hagen, så tog vi en liten till fikapaus. Nu sken solen och vi var varma. Ida hittade bästa platsen, hos Nilla förstås.
Skönt att se hela flocken lugna och fina. Och ja, Brana är den enda med täcke men hon är helrakad också. Nu har vi fått lite mer färg i hagen också, inte bara 3 svarta utan en fux och en isabell. 
Söndagen lite uteritt och Brana passade på att spana in pullorna på gården. 
 Kjartan som handhäst. Han fick dock vila så den här bilden är nog från föregående vecka.
 Brana var väldigt trött efter hopsläppet så vi tog faktiskt bara en lätt skrittrunda ute.

Det var helgen det.. Mycket att göra men ändå inte. Skönt att alla våra hästar nu går tillsammans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar