onsdag 30 september 2015

Riala-dårarna

Jag vet inte hur jag ska benämna inlägget men det blev Riala-dårarna.. Jag menar de personer som kör bil och i morse var det på Riala-vägen. De brukar köra som dårar där men jag har mött såna här personer många många många gånger om i hela Sverige.  Och jag poängterar nu (så att ingen tror att jag är guds gåva till trafiken) - jag kanske inte heller är världens bästa bilist men jag respekterar mina medtrafikanter och har respekt för naturen.

Det finns alla typer på vägarna och det förstår jag, vi alla är olika. Vi har de försiktiga personerna, de laglydiga, poliserna, fartdårarna, tokstollarna och alla andra olika grupper. Men vi alla vill en sak: Komma fram till slutstationen.

Jag körde mitt hästsläp till stallet imorse, vid 05:15 ungefär och naturligtvis kom det en bil bakom mig. Jag höll i runda slängar 65km/h (fartbegränsningen låg på 70km/h) men det beror på att det är MÖRKT och det kan komma DJUR farandes över vägen och det är mycket DOLDA KURVOR på den här vägen. Denna bil trycker sig så nära den kan bakom mitt hästsläp, vinglar till vänster/till höger och börjar markera sin närvaro genom att slänga på helljusen..

Joo, jag HAR sett dig men att bara tvärnita vore dumt eftersom du ligger precis bakom mig och jag behöver hitta en plats som jag kan stanna på utan att jag riskerar att du hamnar i fara och på så sätt jag också. Nu hade jag ingen häst i släpet men hur skulle bilisten veta det? Inte nog med att bilisten riskerar sig själv och mig, han kunde ha riskerat min häst och djuren i naturen.
Till slut hittade jag en plats jag kunde stanna till säkert på och då brakade bilisten förbi och flög iväg i ca 90km/h..

Det där med att gå upp lite tidigare för att inte stressa i trafiken verkar den där bilisten inte ha hört.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar