torsdag 16 juli 2015

Dunder & Brak

Sakta promenerandes till hagen för att hämta högen med hästar... När jag sätter på första grimman så blir det mörkt på himmelen, andra grimman så mörknar det lite till och börjar blåsa, tredje grimman så blir det ett väldans tryck från himmelen.. 
På vägen upp till stallet med Ida i jackan, Brana + Kjartan + Svipa bredvid mig så lystes himmelen upp av en blixt och direkt efteråt så dundrade TOR till.. Alla djuren hoppade till.. Jag ökade på steget och bara 10 meter från stallet öppnades himmelen och det blev totalt skyfall.  Vi klarade oss från regnet.. :-)

Men planen var att rida och även om jag älskar åska & blixtar så rider jag helst inte i full storm utan jag fick helt enkelt ta och borsta hästarna en stund, plocka fram prylarna och sedan invänta lugnet.. Vilket inte kom.. Men det blev tillräckligt lugnt för att jag skulle kunna gå ner och rida på volten och sekunderna efter jag satt på Brana började det regna igen.. Och jag som inte hade regnkläder på mig, nåja. Det var varmt och då gör inte ett litet regn något. 

Red en sisådär 20 minuter, och japp hon gick sagolikt idag igen, och sedan började det åska igen så då avslutade jag det hela. Hästarna fick på sig insektstäcken, lite klappar och sedan ut i hagarna. Eftersom damerna går i ganska snål hage (nästan inget gräs alls) så gav jag dem lite extra hö så att de kunde äta medans det regnade och kanske det hade en lugnande effekt mot deras reaktion på åskan. 

Jag kom hem till en.. pool?

Min tomt är belagd nära ett kärr och ungefär alla tomter i området har lite problem med det faktum att det är en smula blött i området. Tack och lov står mitt hus på ett berg några meter upp så jag behöver inte oroa mig över att huset blir blött men tomten.... Nu fick jag i alla fall se hur vattnet rinner på tomten och planera in placeringen av en liten damm.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar