tisdag 31 mars 2015

Regn regn regn regn och hemma så snöar det..

Det har förbaske mig regnat hela tiden.. I lördags kväll började det regna och det har ännu inte slutat.  Tack och lov ska det sluta nu på morgonen enligt SMHI men det är inte kul nu inte.. Hagarna var rätt torra och fina för några dagar sedan men nu är det rena rama lervällingen.

Våra hästar lider inte så jättemycket, de har ett skjul med massa fräsch halm och varma täcken som håller emot vätan. Det är väl leran och bristen på gräs som inte är så kul då..
Kjartan har stor hage och Brana+Svipa har en mindre hage eftersom Brana inte bör röra på sig i alltför snabba gångarter.

Jag saknar de vackra hagarna på Klingsboda. Där kunde man ha hästarna i skogen och de hade alltid torrt underlag oavsett hur mycket det regnade.. Det är mycket jag saknar från olika stall och jag längtar faktiskt till att äga ett eget stall men det lär nog inte hända på 10 år framåt. Har precis köpt hus ju..

Hagar är ändå en viktig detalj för våra hästar som går ute så pass mycket. Det måste vara BRA hagar, stora ytor, gärna kuperat och gärna skog. Nu går våra hästar (tyvärr) på en gammal vall som inte har ett endaste träd utan det är en plan gräsplätt med ett skjul (som vi har köpt och byggt upp själva).

Jag skulle vilja ha en hage som är i skogen, kuperad, med tillgång till termobar och ett skjul i hagen. En liten bod skulle inte vara helt fel så man kan förvara lite halm, lite grepar, skottkärra och kanske lite täcken..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar