tisdag 17 mars 2015

Splitta flocken

Då hände det som jag befarade.. Kjartan fick lämna flickorna under vår och sommar :-(
Inte alls roligt men hästarnas välfärd går före....

Kjartan & Brana har varit lite bråkiga sinsemellan.. Det är förstås min guldgula prinsessa som har lite för mycket energi som blir för enerverande för Kjartan. Hon kan vifta svansen på fel sätt, komma för nära, vinkla huvudet på ett utmanande sätt, vrida bakdelen på fel sätt..
Med andra ord: Hon utmanar honom

Brana är lägst i rang och ska där förbli enligt mig och enligt Kjartan. Men inte enligt Brana. Så Kjartan svarar på utmaningarna på korrekt sätt - han jagar henne, puttar bort henne, biter henne.. Tyvärr är Brana rätt snabb så han hinner aldrig ifatt henne, dock hinner hennes bakben slå till honom på frambenen.

Jag fick nog. Brana får inte göra snabba springryck med tanke på hennes rehabilitering och Kjartan får inte bli skadad. Igår var det för mycket - Brana knyckte hit och dit i galopp och Kjartan fick faktiskt en liten smäll på frambenet som skapade blodvite.

Vi har redan förberett en hage bredvid vår hage så det var bara till att meka till en grind, koppla på strömmen, fixa fram vattenhink och ta bort presenning vi hade i den hagen och så var den redo för honom. Han trodde nog han hamnade i himmelen för i den här hagen fanns det... GRÄS! Flickorna var mycket irriterade över att han fick komma dit men inte dem men de nöjde sig med hösilage.

Så, nu är det så här det kommer se ut ett tag framöver.. Så fort jag får ett OK från veterinären ska vi ändra hagen så att Kjartan också kommer åt lösdriftsskjulet, ena halvan till Kjartan - andra halvan till Brana+Svipa men just nu får det vara så här..

Jag önskar verkligen jag hade en isis-valack till åt Kjartan så att han fick närhet till en kompis under sommaren. Men jag följer reglerna i alla fall: Närhet till andra hästar..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar