onsdag 25 mars 2015

Branas ben..

Många av oss, inkl ibland jag själv, blandar ihop Branas sega läkning med EN skada.. Men vi måste alla påminna oss att hon faktiskt har 3 skador! Japp, hela 3 skador.

1. Senskada höger fram. Maj-September 2014. Helt läkt. Tog ca 5-6 månader men nu är den helt återställd. Friskförklarad.

2. Sparkskada vänster bak. Läkt. Vi trodde det var griffelben som var brutet men det var det inte.. November 2014. Tog ca 4-6 veckor innan svullnaden försvann.

3. Kotsenskidinflammation med lätt senskada höger bak. Började oktober 2014 och det här är skadan som är "aktiv" och det är kotsenskidan som är svårläkt. Senskadan är ok men pga att Brana busar i hagen så retar hon upp kotsenskideinflammationen hela tiden så den inte får en chans till att återhämta sig. Det var bra ett tag men sedan svullnade den upp igen pga massa bus i hagen och skadan har gjort en rejäl omstart med rejäla påföljder.

Så, den "enda" skadan kvar är då höger bak. Men den verkar vara den envisaste skadan.

För att hålla nere Branas lust att studsa omkring så försöker jag rida henne aktivt i skritt 1 timme per dag (nåja, nästan varje dag), vi har tagit bort Kjartan ur hagen, plus att vi ska försöka minska hagen till damerna så att Brana får en mindre yta att vara på. Nu blir det gräs i hagen också så jag hoppas det lugnar ner henne lite.

Tänk om man hade kunnat ha en lugn och snäll häst som kunde acceptera det faktum att hon står i liten fålla men då hade det inte varit Brana..


1 kommentar:

  1. Då är det ju inte din fina Brana om hon ska förändras. Håller tummar och tår.

    SvaraRadera