fredag 20 april 2018

Hovis-dags

Vilken dag det var igår!! Perfekt läge för att vara ledig och invänta hovslagare som skulle sko Teo.
Hovslagare kom och slog på nya skor, sulor runtom (eftersom Teo har rätt tunna sulor) och så åkte han igen, lagom tajmat då mamma dök upp vid stallet också.

Vi hade ett litet arbetsschema för att göra vissa saker i stallet. Dels så har vårat avlopp från spolspiltan packat ihop - den har varit igenpackad sedan hösten förra året men fungerat lite sisådär, lite översvämningar, fungerat lite, dålig avrinning.
Men igår kom mamma med en rejäl högtryckare och specialslang för att just spola rent avlopp så ner med den och så meka lite fram och tillbaka, rotera lite hit och dit och sedan lossnade proppen!! En sisådär 20 liter av sand, grus, lera rasade ut genom avloppet och NU funkar det perfekt.

När vi ändå var i farten så städade vi upp lite runt gården. Ensilageplast som f.d hyresgäster har bara lämnat vid sin höplats togs bort och stolp, skottkärror, brädor som folk i stallet bara har lämnat precis utanför stalldörren togs också bort.

Och nog kan jag tycka att det ser bättre ut nu än tidigare med massa prylar som stod längs med stallväggen och hö liggandes på marken.

 
Grillade korv gjorde vi också i solen. Jättemysigt. Mamma passade på att borsta Kjartan litegrann vid hagen och umgås med honom. Jag red Teo också och visade upp honom för mamma. Alltid lika roligt att visa häst för mamma, hon är liksom aldrig nöjd.
Jag är jättestolt över Teo och tycker han har blivit stark, stabil i tölten och när jag frågade mamma så fick jag detta som kommentar: "Jaaaa, han ser väl.... fin ut.. Meeen, ska han stöka så mycket med huvudet? och Du kommer aldrig få höga poäng om han ska vara 4-gångare, det blir nog lite bättre om han får till passen också".. Tack för den morsan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar