måndag 3 juli 2017

Helgen, blåst, kompis red Teo, vila

Jösses så det blåste i helgen!! Träd har gått av i hagen där mina går men varken hagen eller hästarna tog någon skada så det gjorde väl inget, blev lite luftigare i hagen dock.. 

Lördagen ägnade jag åt hemma-jobb på dagen. Det är dags att bygga de där vedlådorna som jag ska ha veden i. Första prototypen blev helt ok, nästa kommer bli bättre men jag är nöjd. Bar in en del vedklumpar också så jag kan börja kapa ved.


Sedan var det stallet. Annica kom över och red en liten lektion på Teo. Det är så bra att se hur han rör sig med ryttare på sig som inte är jag. Jag ser vad som behövs justeras, hur han ser ut för dagen och vad jag kan göra för att göra allt bättre. Annica red honom väldigt bra och jag njöt av att se ekipagen.


Vi drog sedan till pizza-haket i Brottby och käkade en pizza. Mycket gott och vi satt så länge och snackade så de stängde pizzerian och drog.. Men vi satt ute så vad gjorde det??

Söndagen åkte jag till stallet på förmiddagen och jag tänkte rida men när jag hade tagit in hästarna så la sig Teo ner direkt i boxen.

Jag hade inte hjärta att tvinga upp honom för att rida, så jag lät dem vara kvar inne och åkte hem istället. Teo låg och sov länge, fick jag höra. En person som bor nära stallet var i stallet några gånger under dagen och han låg ner nästan hela tiden. Såå, trött kille.
På kvällen kom jag till stallet och släppte ut dem bara - de fick helt enkelt ta en vilodag.. 

Jag har noterat att hagen de går i är väldigt mager för killarna - isisar överlever på det mesta men gamla hästar behöver lite mer knuff i betet - dessutom är de som sagt väldigt trötta, så jag funderar på att låta de sova inne om vardagsnätterna och få lite mer käk på kvällarna. Vi får se vad jag gör.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar