tisdag 30 maj 2017

Vila & Innehästar?!

Ibland behöver även hästarna vila och så skedde igår. Mammas hovslagare kom, så då passade jag på att ta en vilodag eftersom mamma ändå var i stallet på dagen och skötte om hästarna. Teo var helt slut och sov liggandes i boxen när mamma hade tagit in dem - det verkar som om de hellre vill vara inne på dagarna och sova?!  Kjartan skötte sig utmärkt vid skoningen och har nu fått fina blåa sulor..


Men på tal om innehästar.. Jag åkte till stallet på kvällen, eftersom jag ändå körde förbi och tänkte att de kunde få lite hö, och båda killarna kastade sig mot grinden för att de ville komma in!! Vad är det med mina killar?? Normala hästar vill hellre vara ute än inne men mina två blir helt hysteriska när jag dyker upp och det enda de vill är att gå in till boxarna. Ska jag ha innehästar i sommar eller??

Än så länge får de gå ute dygnet om men vi får se om jag väljer att börja ta in dem lite tidigare än planerat? Vi får se...


Mamma och jag har planerat städning av vår lilla del i stallet.. Rätt skönt numera eftersom jag "äger" bara 2 boxar och 1 liten box (som jag har som sadelkammare).. Övriga boxar i "min" lilla stalldel används av stora stallet så dessa boxar behöver jag inte städa längre.. Jag funderar på att måla om mina boxar - vad gör det om jag byter färg,  jag kan ju byta tillbaka sedan när jag lämnar stallet - för jag tycker den här svarta färgen gör boxarna för mörka.. Grått eller ljusbrunt vore bättre..  

För lämna stallet kommer jag bli tvungen till när Kjartan vandrar vidare - då jag inte har någon valack till i min lilla flock.. Teo kan inte gå ensam.. Tråkigt för jag gillar verkligen det här stallet, det är perfekt för mig. Billigt, jag sköter mig själv, mina hagar bestämmer jag själv över, jag fixar alla fodringar med automat.. Fast vem vet? Jag kanske köper en till....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar