tisdag 16 maj 2017

Tvingande vila, hagbyte

Hela helgen har jag varit hemma och slöat i soffan.. Ingen ridning här inte. Min hosta, som jag har lidit med sedan i påskas tog till slut över min kropp. Jag orkade helt enkelt ingenting. Att hosta och ovanpå det kräkas för att man hostar, sliter på kroppen och viljan att göra något. Så jag har slöat hemma, till Idas glädje. Matte stilla i soffan är det bästa hon vet!

Men efter ett nytt läkarbesök på måndagskvällen och ny medicin så mår jag redan mycket bättre och känner mig redo för ridning igen!! Wohooo!!

Hästarna har fått byta hage nu i måndags (igen) då den hage de har gått i dygnet om har blivit rejält nedbetad och för att den ska hinna växa upp lite, tog jag beslutet att flytta dem till "vinterhagen" igen en stund. Kjartan har också gått ner i vikt samt vill äta hö - tydliga tecken på att han är hungrig - så då var det verkligen dags att byta hage.
Grabbarna blev väldigt nöjda över denna flytt då de dels fick nytt fräscht gräs och så ser de andra hästar - man märker hur flockbenägna hästar är egentligen - och så fick de sova ut rejält inne, båda såg ut som sågspåns-säckar när jag släppte ut dem imorse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar