onsdag 31 maj 2017

"Anna-väder" & Mammas födelsedag

En del av mina vänner kallar detta väder för "Anna-väder", dvs lätt regn, mulet och ca 10 grader. Anledningen till att det är mitt väder är just för att jag verkligen älskar detta väder!! Det är perfekt ridväder, mjuka ridvägar, inte för kallt, inte för varmt, inga insekter och hästarna är pigga..

Lite för pigga kanske...  

Tog in två dyngsura hästar från hagen igår kväll och Kjartan mer eller mindre töltade in i stallet. Jösses, så han frös, han skakade, sköt in rumpan under sig, krökte ryggen högt upp!! Är man 31 år så är man och då får man vara en frysskit. Minns att Brana också var väldigt frussen av sig, Teo är tvärtom. Han var kokhet och svettas lätt. Nåja, på med fleece på båda - man vet ju aldrig om de får för sig att rulla i spånet och blöt häst+spån = ingen bra kombination.

Jag är blöt!!!!
Medan de mumsade på gott-gott och stråfoder passade jag på att "fixa lite" i stallet och sedan borsta av de dyngsura hästarna..

På med sadel, träns på Teo och så träns, grimskaft på Kjartan och så ut i pissregnet. Kjartan var väl inte alltför glad över att gå ut igen men när jag väl satt upp på Teo och vi började gå så var det andra ord hos gubben.. Piggpigga hästar, Kjartan började tölta/trava bredvid mig vilket ledde till att Teo också ökade farten. Ut på grusvägen och så tölt! Eller något åt det hållet. Det gick rasande fort i tölt, trav och båda ville öka på ännu mera men så roligt ska vi inte ha det. Jag försökte hålla ner tempot så gott det gick men det var inte det lättaste, särskilt inte när man då har handhästen Kjartan som ignorerar kommando och Teo som då hörsammar vad jag ber om men får lite tävlingsinstinkt och gärna vill dra före Kjartan.
Jag uppmuntrar ju energi och tävlingsanda, så att banna Teo vore fel, dock dock jag ner tempot lite mera - typ skritt. Båda gick på bra och väl tillbaka till stallet så satte jag på de fleece igen. Jag ville släppa ut dem i hagen men eftersom båda var dyngsura och jag har ingen lust att sätta på regntäcke på blöta hästar så fick de sova inne. Ingen av dem verkade protestera.. och imorse kom de ut med regntäcken PÅ. Nu ska väl lille gubben inte frysa..

Och idag är ingen vanlig dag!! Idag fyller mamma år!! Tjolahejsan, tjohlahoppsan!! 
GRATTIS MAMMA!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar