tisdag 28 juni 2016

Kjartan och Brana

Det blev ridvolten och det lär nog bli ridvolten ett bra tag framöver eftersom den grusväg jag gillar att rida på är nu avstängd ca 1 månad medan våra andra stora hästar i stallet betar ner området runt grusvägen.. Jo, man kan rida andra vägar för att komma runt hagen men det är för lerigt, för många diken och helt enkelt för "farligt" för Brana att gå där just nu.  Och ja, vi har andra vägar att rida men det är just den här grusvägen som är perfekt för mig och mina hästar.

Men traditionsenligt brukar jag ju rida på ridvolten som mest under sommaren och så rider jag ut på höst, vår, vinter. Anledningen till detta är insekterna, speciellt bromsarna. Jag undviker gärna insekter och på ridvolten finns det inga..

Så Brana och jag jobbade på i skritt och trav/tölt. Vi har nu fått öka på traven/tölten till hela 10 minuter!! Vi jobbade med öppnor, slutor, bakdelsvändningar och så i traven blev det volter och skänkelvikningar. Mycket roligt och Brana njuter verkligen av att få jobba ordentligt.

Kjartan - den lille busige gubben - fick longeras. Han är väldigt enkel att longera, man ställer sig i mitten och är ganska passiv medan han bestämmer tempot, oftast trav. Så när jag stod där och njöt i solen så kom den lille busige Kjartan fram.. Helt plötsligt så pep han till, kastade sig iväg och började bocka!?! Och sedan full galopp.. Han gör mig alltid full av skratt den där killen.. Man ska inte tro att bara för han är 30 år så är han en seg liten gubbe utan han har energi, glädje och vilja.

Och jag måste säga att för att vara 30 år, så är han en förbaskat snygg häst!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar