fredag 17 juni 2016

Kjartan 30 år

Det är något med äldre hästar som jag finner mycket.. ja... mycket vackert..  De vet vad de gör och vad de vill och har upplevt så mycket.

Kjartan, som nu är 30 år har upplevt mycket med min mamma under dessa ca 20 år tillsammans.. De har ridit många långturer tillsammans som t ex Tiveden, Ridled Sörmland och så alla turer med mig. Många mil under dessa hovar.

Jag har fått äran att få ta hand om honom i några år eftersom mamma reser iväg rätt mycket under sommaren plus det faktum att det stall hon stod i såldes. Då var den optimala lösningen att han skulle få komma till mig. 
Jag måste säga att de här åren med honom har gjort att min kärlek till äldre hästar har förstärkts. Han är helt sagolik med massa temperament men ändå en väldigt cool häst. 
Han går i en stor härlig gräsig hage på somrarna med brudarna i hagarna bredvid och så får han gå med Brana på vintrarna i en liten mindre hage. Han hänger med mig som handhäst när jag rider Brana och så ibland tar mamma ut honom på en liten ridtur. 


Jag hoppas att han får leva många år till och njuta av sin pensionärstid på bästa möjliga sätt med mig, Brana och så med mamma förstås..   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar