måndag 27 juni 2016

Härlig varm, blöt dramatisk midsommarhelg

Underbart med 3 dagar ledig och så "snodde" jag till mig en halvdag extra från jobbet..

Bilen besiktad och efter att ha ägt bilen i 3 år så måste jag säga att Dacia Duster är en riktigt bra bil. Så hårt och så mycket som jag kör och knappt några fel.. Nu var det en spindelled som var lite lös vid besiktningen (första felet på 3 år) och inte undra på det när min väg hem är full med potthål och förhöjningar.. Det ska fixas i veckan och sen är bilen redo igen..

Sedan drog jag ut och red sent på torsdagskvällen. Jag gillar inte supervarmt vädet när man rider, så jag försöker anpassa min ridtid till att rida när det är svalare.  Underbart mysigt..


Midsommarafton så kom mina föräldrar och min moster över på lite firande med lunch och middag. 
Vi spelade Yatzy, löste korsord, var och tittade på barn som dansade runt midsommarstången, åkte till stallet, mockade, tog in hästar, grillade och njöt av tillvaron tillsammans. Mysig dag, härlig kväll.
 

Lördagen, Midsommardagen kom mina föräldrar över igen, den här gången utan moster. Tanken var att vi skulle jobba lite och rida men eftersom temperaturen steg upp till 28 grader, så blev det bara en enda arbetsuppgift.. Sätta upp hängrännor. 

Pappa tog kommandot när det gäller det fysiska arbetet (som vanligt), mamma satte på sig arbetsledarrollen (som vanligt) och jag pendlade mellan att vara köksa, serveringspersonal, dräng åt pappa, tunglyftsdelen och hundvakt. 

Jag sopade av gästhusets tak också, brände ryggen totalt på bara 20 minuter.

Jag lyckades också spetsa näsbenet mot en av de vassare delarna på hängrännorna och det uppstod blodvite.. Jag gjorde en "pappa" som jag brukar kalla det eftersom pappa är väldigt klantig och skadar sig ofta, mestadels för att han tror han är Tarzan och utför saker som är för övermäktiga. 

Mamma och jag åkte till stallet också efter lunchen, medan pappa vilade. Vi mockade, tog in våra varma hästar och gav dem lunch inne. Sedan tillbaka till hemmet.

Men så kom det som skrämde mig totalt. Pappa tror som sagt att han är Tarzan och klättrade över stegen upp på gångbron av och till. Varken jag eller mamma tyckte om det och opponerade oss hårt men han ignorerade våra varningar (som vanligt).. 
Notera nu hur högt upp han står.. Jag når precis upp till golvet på gångbron när jag står nere på marken och jag är 180cm lång plus mina armar.. Så upp till gångbron är det minst 2.40. Ni ser berget under gångbron?? 

Placera stegen ca 1.5 meter åt sidan från berget och låtsas att Pappa står ett steg ner på stegen. Därifrån ansåg han att han skulle kliva över på berget. Både mamma och jag protesterade å det högljuddaste åt detta för stegen stod instabilt, det var för långt steg och pappa (snart 80år) är inte den smidigaste.. Men som vanligt, ignorerade han oss och tog steget åt sidan för att sätta foten på berget..

Vilket inte fungerade. 

Han snurrade runt (tack vare att han höll kvar greppet om stegen) och rasade sedan rakt ner på backen. Skrapade sönder rygg, ben, arm som hade slagit emot berget men tack och lov - säger jag - undvek han att slå huvudet i berget.. För det hade INTE varit bra. Och tack och lov landade han i den sörjigaste marken och inte på stenar, rötter, små stammar som stack upp.. För då hade han antingen brutit något eller punkterat något. 

Han kände av sin kropp medan jag stod och ropade från gångbron om allt hade gått bra och inget brutet. Men han reste sig upp (om än lite vinglig) och då rusade jag runt huset och mötte upp den sargade lille gubben.. Av med kläderna, in i duschen och tvätta av all sörja och blod.. 

Sen fick inte han göra ett skvatt mer när det gäller stegar, höjder.. Jag jobbade och han fick helt sonika dirigera mig.. 

Vi kan säga att behovet att installera en trappa på den här sidan har ökat markant efter det här.. 

Mycket vila blev det den här varma dagen också, i skuggan..  Nu ser ni också gångbron och höjden från gångbron (till vänster om bilden) och ner till marken.. 

Vi startade vid 10-tiden och med alla pauser, drickpauser, lunchvila så var vi klara vid 19-tiden. Sedan efter lite duschande - pappa duschade minst 3 ggr den här dagen - så åkte de hem..  Själv åkte jag till stallet och kvällsfodrade.

Söndagsmorgon var jag nog uppe före tuppen kl 04:00. Var i stallet vid 5-tiden och släppte ut hela högen islandshästar och så mockade jag boxarna, fixade klart allt. Sedan hemåt och njöt av regnet.. Ida passade på att sova ordentligt på mattes mage.

Sedan tillbaka till stallet på eftermiddagen och hålla lektion, ta in hästar, städa lite.. 
Då var den helgen klar..

ps. Pappa mår bra förresten.  De har en igelkotte under sin altan och tydligen stank det enormt efter lördagens varma väder så de fick skruva upp hela golvet på söndagen och hindra den lille kotten till att komma tillbaka. Igelkottsboet borttaget och därmed har igelkotten blivit vräkt från altan. Men oroa er inte, de har fler altaner som kotte kan boa in sig i..  Pappa jobbade på och kände sig helt ok..  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar