fredag 27 juni 2014

Longering av trött gubbe

Kjartan stod och slöade i hagen men jag märkte att svansen snurrade lite väl mycket., Väl inne i stallet så somnade han nästan så jag planerade om och longerade honom lite.. Han var trött, mycket trött och ARG på alla bromsar.. Det kanske fanns en enda men enligt honom var det en för mycket - han HATAR bromsar.
Så efter longeringen fick han komma in på boxen där han däckade rätt fort.

Han har verkligen inte varit nöjd med hagförändringen så vi valde att sätta tillbaka hagen så som den var tidigare. Kjartan i en liten större hage och Brana+Svipa i en liten mindre. Jag hoppas han blir mer nöjd nu då.

Roat mig med att mäta omkretsen på hästarna (alltså vägt dem)..
                         Vintras:                    Nu:
Kjartan:              340kg                     340kg
Brana:                305kg                     330kg
Svipa:                 320kg                     340kg

Såå, visst har de gått upp, förutom Kjartan då men han gick ner ca 20kg när han kom till mig och har nu gått upp dem igen..

Brana fick sig en omgång av borsten och kyldamaskerna åkte på direkt förstås. De har varit blötlagda i 40min i måndags och sen har de legat i kylskåpet men jag märkte direkt att de har tappat sitt sting. Så de fick torka och ikväll ska jag blötlägga dem igen. Brana somnade också rätt kvickt i boxen, jag tror värmen har däckat dem lite..

En nygammal boxdörr hittades till Brana, så den ska jag försöka installera ikväll så jag slipper en dam som provsmakar på allt utanför dörren (även sadlar, människor, hästar) och så kanske jag slipper risken att hon stegrar över dörren (vilket nästan har hänt)..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar