lördag 28 juni 2014

Brana, du ÄR sjukskriven!!

Kom till stallet idag och upptäckte att min lilla gula dam snurrar runt i hagen som en toka. Galopp, trav, tölt, bockningar, snabba kast hit och dit.. Jag tror hon har missat att hon är sjukskriven och får inte röra sig fortare än skritt!! Det går inte att sätta henne i mindre hage då hon bara snurrar runt runt i galopp, i den lilla hagen så det är bara att blunda och hoppas på det bästa..

Det var en lång pysselstund i stallet. Nilla och jag har köpt torv, sågspån och så fixade vi med det. Sen in med hästarna och borsta, pyssla, fixa - Brana fick på sig sina kyldamasker fram och så passade jag på att tofsa hennes man igen. Jag har satt upp ett skynke för boxdörren då Brana har fått för sig att man kan stegra ut ur boxen när Svipa går.. Jag säger "NEJ" och då låter hon bli det men så fort jag släpper blicken från boxen så försöker hon igen. Så en presenning över dörren så hon inte kan se ut verkar fungera, då slutade hon.. Lite arg blev hon men hon höll sig på alla 4 ben.
Kjartan och jag drog ut en liten sväng efter det att Nilla & Svipa kom tillbaka efter sin ridtur, ja . vi rider inte ihop just nu pga Brana. Kjartan gick bra, fint i form i tölten och bra trav, härlig galopp. Allt är lite nytt för honom för han spetsar öronen, slänger sig lite åt sidan när vi passerar något läskigt.

Efter denna härliga lilla ridtur så borstade vi lite till, gullade lite mer med hästarna och sen fick de gå ut i hagarna. Då började Brana igen med att bocka, busa, galoppera.. Knasiga häst. VAR STILL!!!  Måste nog ringa veterinären och diskutera igenom det hela.. Jag kan ju inget göra förutom att droga ner henne och det vill jag ju inte.. Jag tror att hon skulle lugna ner sig om jag får börja rida lite..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar