onsdag 4 juni 2014

Ridit :-)

Igår hade jag lite fart i brallan och boade in mig ordentligt i stallet. Hängde upp krokar, la ordning alla prylar och fick en någorlunda ordning. Stallet är mycket trevligt och alla människor där är såå glada att vi finns. Många av dem går och gosar med Kjartan när han är i stallet, de tycker han är så mysig. Det är en stor skillnad på förra stallet där vi bara var 3 personer (jag, nilla och stallchefen), i det här stallet är det totalt 11 hästar (fullblod, varmblod, travare, galoppörer och våra isisar). Och det är också 8 ägare och väldigt många medryttare så det är fullt med folk på kvällarna.

Så efter att installerat mig lite mera fick Kjartan komma in. Han var pigg, nyfiken och väldigt pratglad - undrade också varför inte hans brudar, Brana + Svipa, inte hängde med in. På med vojlock, fårskinn och träns.. Hjälmen på och så gick vi till ridvolten. Än det ena, än det andra var läskigt eller väldigt spännande och hans öron var pekade rakt framåt hela tiden. Vi tog en liten lätt runda på ridvolten i tölt, trav och skritt och det kändes som om han tyckte det var skönt att få röra på sig lite.

Sen fick Brana & Svipa komma in i sina boxar (vilken tur, för det började spöregna sekunderna efter jag hade stängt boxdörrarna) och så borstade jag av Brana. Hon har tappat sina muskler en smula och blivit lite förslappad här och där men så är det när man får vila i liten hage och bara skritta. När Nilla skulle rida så passade jag på att ta ut mina hästar och ge dem hö i hagen så att Brana hade något att göra medans hennes bästa vän försvann bort till ridvolten. Det är aldrig uppskattat att Svipa försvinner så tyvärr blev det lite galopp, trav i hagen och en väldans massa skrikande. Brana verkar inte haja det här med att hon är sjukskriven och ska vara lugn! Men efter ett tag så lugnade hon ner sig, tack och lov.

Vidare till mitt gamla hus och mitt gamla stall där jag städade rent hela huset, möblerade in de möbler som fanns där när jag flyttade in och så imorse var det utsläpp av hästarna. Jo, jag har fodringar kvar att göra i gamla stallet - helt ok, väl inplanerade för mig.

Måndag den 16/6 ska Brana till klinik igen för vidare kontroll och ev. behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar